26
Mayıs
2024
Pazar
PERŞEMBE - ORDU

Festivalde yarışma heyecanı

ORDU'DA KİVİ FESTİVALİ

Ordu'nun Perşembe ilçesinde düzenlenen festivalde kivili pasta, reçel ve marmelatlar yarıştı.

Perşembe Dayanışma ve Kalkınma Derneği'nin düzenlediği Kivi Festivaline İlçe Kaymakamı Erkan Çapar, Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Şahin ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Son yıllarda en fazla kivi üretilen ilçelerin başında gelen Perşembe'de hasat mevsiminin başlatıldığı festivalde birbirinden lezzetli kivili pasta, reçel ve marmelatlar yarıştı.

Yapılan elemeler sonunda en iyi kivili pasta kategorisinde birinciliği Meram Pastanesi alırken, en iyi kivili reçel ve marmelat kategorisinde birinciliği İnci Aydın elde etti. En iyi kivi kategorisinde ise birinciliği Enver Başçınar, ikinciliği Avni İşbakan üçüncülüğü ise İkram Öztürk elde ettiler.

Perşembe Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Nedim Saka, kivinin Perşembe ekonomisine getirisinin büyük olduğunu, gelecek yıllarda da bu oranın giderek artacağını söyledi. Saka, "Türkiye'de Yalova'dan sonra en fazla kivi Ordu'da yetiştiriliyor. Ordu'da ise Perşembe ilçesi üretim miktarı ve alanı ile kivi merkezi olmaya doğru gidiyor. Kivi geleceği olan bir ürün. Fındıktan daha fazla gelir etmek mümkün. Ayrıca ilçemiz ekonomisine getirisi de oldukça önemli miktardadır" dedi.

ORDU'DA KİVİ FESTİVALİ
ORDU'DA KİVİ FESTİVALİ
ORDU'DA KİVİ FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 16:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?