24
Mayıs
2024
Cuma
PERŞEMBE - ORDU

Geçmişe yolculuk

Perşembe'de açılan bir sergiyi gezen vatandaşlar nostalji rüzgarına kapıldı.

Perşembe İlçesi’nde, kaymakamlık ve belediye işbirliği ile düzenlenen festival kapsamında açılan ’Nostalji Sergisi’ni gezenler, yıllar öncesi çocukluk dönemlerine döndü. Eskiden kalan, köy hayatının unutulmaz eşyaları arasında bulunan bakır sini, bakır tas, yer sofrası, un eleği, hamur sacı, tırmık, selek, yayık ayranı, bebek beşiği, karasaban, hızar, taş plak, pilli radyo gibi nostaljik eşyalar, sergiyi gezenleri duygulandırdı. Sergiyi gezenler eşyaları tek tek inceleyerek çocukluk dönemlerini yeniden yaşadı.

Sergiyi gezen Perşembe Kaymakamı Uğur Turan da, nostaljik duygularını en üst düzeyde yaşayan isimlerden biri oldu. Tırmık ile fındık çapalayan, dal çit üzerinde mısır ayıklayan, yayık ayranında yoğurt yayan ve eski usul beşiklerde ninni söyleyerek beşik sallayan Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Selami Çarkçı ile birlikte hızarda odun kesti.

Sergide çocukluğuna gittiğini ve köy hayatını hatırladığını belirten Perşembe Kaymakamı Uğur Turan, çok duygulandığını ifade ederek, "Ben de bir köylü çocuğuyum. Bu eşyaları görünce bir anda çocukluğuma gittim. Ben fındık topladıktan sonra elinde sepetiyle yokuşu çıkmayı ve fındığı harmana sermeyi biliyorum. Elma ağaçlarının altında su içmenin, imece ve ırgatlarla eli nasır toplayan o insanlarla yahni yemeyi, yoğurda ekmek doğrayıp papara yapmayı, hızarla odun kesip saçak altlarında toplamayı biliyorum. Oldukça duygulandım" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 10:32:12
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 14:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?