24
Mayıs
2024
Cuma
PERŞEMBE - ORDU

İmama namazda infaz!

Perşembe'nin Sırakovancı Köyü Camii imamı Nevzat Sarıtaş (41), yatsı namazında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Sırakıvancı Köyü Camii imamı Nevzat Sarıtaş, camide cemaatla birlikte yatsı namazını kılarken 2. rekata kalktığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Sarıtaş, kurşunlardan birinin başına isabet etmesi sonucu, arkasındaki sandalyede namazını kılan cemaatten birinin kucağına düşerek olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra köye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Yapılan tüm aramalara rağmen olayın faili bulunamadı.

Evli ve 4 çocuk babası olan 17 yıllık imam Nevzat Sarıtaş’ın cesedi yapılan otopsisinin ardından Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İmam Sarıtaş’ın olay günü hacılık imtihanına girdiği ve 400 din görevlisi arasında 74 puan aldığı öğrenildi.

Muhtar Nazım Karakuş, "Bu olay şu anda faili meçhul konumda. Allah’ın evinde Allah’ın divanına durulduğu sırada böyle bir şey yapmak dehşet verici bir olay. İmamın arkasında 4 cemaati varmış. Bu köyün muhtarı olarak şunu ifade edeyim ki imamımız hakkında olumsuz herhangi bir şey duymadım" dedi.

Karakuş, saldırgan ya da saldırganların bulunmadan köylerine imam isteyemeyeceklerini de ifade ederek, "Bu camiye imam da gelmez artık. Bu köyde imamı vuruyorlar derler, gelmezler. Onun için failin bir an önce bulunması lazım" diye konuştu.

Köylüler ise, fail bulunmadan camide cemaat halinde namaz kılmayacaklarını söyledi. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 16:07:42
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 17:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet korkmaz IP: 85.105.85.xxx Tarih : 28.06.2005 17:00:14
FATSA İMAM HATİP LİSESİNDE BERABER OKUDUĞUMUZ CANIM ARKADAŞIMIZIN AİLESİNE VE SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.OLAY SON DERECE ÜZÜCÜ VE VAHİMDİR.YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA,CEMAATİNE NAMAZ KILDIRAN KARDEŞİMİZİ KATLEDEN İNSANI ESEFLE KINIYORUM.BÖYLE BİR VAHŞET GÖRÜLMEMİŞTİR.NAMAZ KILAN BİR İNSANA ATEŞ EDİLİR Mİ?ALLAHIN İNDİNDE BUNUN HESABINI NASIL VERECEKTİR.EŞİNİ DUL VE ÇOCUKLARINI ÖKSÜZ BIRAKAN KİŞİNİN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMASINI YÜCE ALLAHIMDAN TEMENNİ EDİYORUM.