19
Mayıs
2024
Pazar
PERŞEMBE - ORDU

Kordontepe Gazetesi'ne çirkin saldırı

Ordu'nun Perşembe ilçesinde haftalık yayın yapan Kordontepe gazetesi, kimliği meçhul kişi veya kişilerce kapısı kırılarak tahrip edildi.

Olayı duyan gazete sahibi geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
İlçede bir süredir haftalık yayın yapan Kordontepe gazetesinin bürosu önceki gecen kimliği meçhul kişi veya kişilerce saldırıya uğradı. Kapısı kırılarak içeriye girilen gazete bürosunda arama yapan kişi veya kişiler, bazı eşyaları tahrip ettiler. Olayı sabah saatlerinde evinde öğrenen gazete sahibi Latif Akbaş ise aniden fenalaştı. Aktaş, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

OGD: "SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"
Ordu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, Kordontepe Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınadı. OGD yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Perşembe ilçesinde yayın yapan Kordontepe gazetesine önceki akşam kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerce saldırıda bulunulmuştur. Gazetenin bürosuna gazetenin kapalı olduğu, gece geç bir saatte yapılan saldırı sonrasında gazete bürosunda maddi hasar oluşmuştur.

Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde nedeni ne olursa olsun bir basınkuruluşuna yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Ordu Gazeteciler Cemiyeti olarak, saldırıyı yapanları kınıyor, Kordontepe gazetesi sahip ve çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Yetkili makamların olayın fail veya faillerini en kısa sürede yakalayarak adalete teslim edeceğine de inanıyoruz. Öte yandan saldırı sonrası, gazetede kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Kordontepe gazetesi köşe yazarı Latif Akbaş'a da Allah'tan rahmet, ailesi ve Kordontepe gazetesine başsağlığı diliyoruz".

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?