23
Mayıs
2024
Perşembe
PERŞEMBE - ORDU

Öğretmenler onurlandırıldı

Ordu'nun Perşembe İlçe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle emekli öğretmenlerin onuruna bir yemek verdi. Yemekte Perşembe'de en uzun süreyle görev yapmış iki emekli öğretmene onur plaketi takdim edildi.

Aktaş Tesisleri'nde düzenlenen ve ev sahipliğini Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ve eşi Aynur Çarkçı'nın yaptığı yemeğe 200'ü aşkın emekli öğretmen, Kaymakam Uğur Turan ve eşi Nihal Turan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hasan Afşar, Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Kavukçu, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Turgut katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Başkan Çarkçı, kızının da sınıf öğretmeni olduğunu belirtti. Öğretmenliğin insanlık tarihi kadar eski ve kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Başkan Çarkçı, "Size ne kadar teşekkür etsek, ne kadar iltifat etsek azdır. Siz bizim başımızın tacısınız. Hepinizin ellerinden tek tek öpüyorum" dedi.

Kaymakam Turan da, konuşmasında öğretmenlerin bir ülkenin temel taşları olduğunu dile getirerek, "Size o kadar teşekkür ediyoruz ki, bize vatan sevgisini, bayrak sevgisini öğrettiniz. İnsanı sevmeyi öğrettiniz. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından meslek hayatlarını Perşembe İlçesi'nde geçirmiş, bugüne kadar on binlerce öğrenci yetiştirmiş olan iki emekli öğretmen onurlandırıldı. Perşembe İlçesi'nde 28 yıl 7 ay öğretmenlik yapan 75 yaşındaki Refika Güler'e onur plaketini Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hasan Afşar, 35 yıl 9 ay öğretmenlik yapan 83 yaşındaki Emin

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 11:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?