23
Mayıs
2024
Perşembe
PERŞEMBE - ORDU

'Ordu'nun gelini'ne sevgi seli

Perşembe Kaymakamlığı ile Perşembe Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin son gününde düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı Zara, gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Perşembe Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 4 bin kişi, "Ordu’nun Gelini" Zara’yı yalnız bırakmayarak adeta bağrına bastı. Ordulu müzik yapımcısı İskender Ulus’un eşi olan Zara, havai fişekler eşliğinde sahneye çıktı. AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, Ordu Milletvekilleri Enver Yılmaz ve Hamit Taşçı’nın da izlediği konserde birbirinden güzel türküleriyle binlerce insanı coşturan Zara, tam 5 saat sahnede kaldı.

Zara’nın söylediği ’Hekimoğlu’ ve ’Duydum ki Unutmuşsun’ şarkılarına binlerce vatandaş eşlik etti. Repertuarındaki türküleri tamamlamasına rağmen izleyicilerin yoğun isteği üzerine sahneden inmeyen Zara, akşam saat 20.00’de başladığı konseri gece saat 01.00 sıralarında bitirdi.

Konser sırasında zaman zaman seyircilerle sohbet eden Zara, gençlere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Gençlere Allah korkusu tavsiye eden Zara, insanların nimetlerin kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi. Oldukça duygulu konuşan Zara, "Rabbimiz bize gönderdiği nimetlerle istemiş ki, insan bu nimetlerin karşılığında kendini bilsin. Bizler bu nimetlerin kıymetini ne kadar biliyoruz? Bir pirinç tanesinin o hale nasıl geldiğini düşünün. Su, güneş, toprak, yağmur istiyor. Ama biz o pirinç tanesini yere atabiliyor, görmezden gelebiliyoruz. Peki o durumda yağmura, suya, güneşe, toprağa hakaret etmiş olmuyor muyuz? Peki güneşin, toprağın, suyun, yağmurun sahibi kim? Bu durumda biz kime hakaret etmiş oluyoruz? Buna gücümüz yeter mi?" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 13:44:51
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 12:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?