20
Mayıs
2024
Pazertesi
PERŞEMBE - ORDU

Perşembe Sahili'ne yeni çehre kazandırılıyor

Belediye Başkanı Çakçı, düzenlediği basın toplantısında ilçe merkezinin denize bakan kıyılarını turistik donanımlarla güçlü bir tesis haline getirmek için hazırladığı projenin maketini kamuoyuna tanıttı. Başkanı Çakçı, turistik eğlence niteliğindeki tesis özelliğini taşıyan Aquapark, dinlenme, eğlence mekanları, büfeler ve park alanlarının bulunduğu ’Kıyı Düzenleme Projesi’nin maliyetinin 12 trilyon lira olmasına rağmen, gerek ’yap-işlet’ yöntemiyle, gerekse devletten alınacak yardımlarla bu işi 2 trilyon liraya mal edeceklerini belirtti. Başkan Çakçı, "Bu projeyle Perşembe ilçesi, Karadeniz’in bir Alanya’sı, bir Çeşme’si, bir Marmaris’i özelliğini taşıyacak" dedi.

Göreve geldikten sonra sıkı bir çalışma yaparak Perşembe’nin boş ve bakımsız bekleyen kıyılarındaki potansiyeli nasıl değerlendirecekleri üzerine ekibiyle birlikte aylarca tartıştıklarını ve bir proje hazırlattıklarını kaydeden Çakçı, "Projeyi 5 ayda geceli gündüzlü çalışarak hazırladık. Projenin kamuoyuna açıklamasını ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladığımız bir günde yaptık. Bu projeyi 5 yılda bitireceğiz. 5 yıl sonra Perşembe ilçesi, kıyı tesisleri ile gerçek bir turistik kent haline gelecek. Ege’nin ve Akdeniz’in Bordrum’u, Çeşme’si, Marmaris’i, Alanya’sı neyse, iddia ediyorum bu yatırım tamamlandığında Perşembe İlçesi de Karadeniz Bölgesi açısından bu özellikleri taşıyacak. Bu tesisler yeni iş sahaları ve işadamları ortaya çıkaracak ve yeni istihdam sahası oluşturacak" diye konuştu.

iha-perşembe
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 23:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali KONTAŞ IP: 81.215.90.xxx Tarih : 5.03.2005 21:39:30
Oncelikle sunu soylemek ısterımkı boyle bır projenın cok uzun zaman onceden hazırlanması gerekıyordu,fakat degerli baskanımız sayın Selami ÇAKCI ya cok tesekkur ederım.Egerkı boyle bır proje gercekten 5 yıl gıbı bır surede hayata gecmesı demek Perşembe'mızın kalkınmasında ve Karadeniz degil tüm Türkiyenin en nadide beldelerinden biri olacagına adım gıbı ınanıyorum.Eger ki proje gewrcekten yurutulup hayata gectıgı taktırde ben ve benım gıbı tum arkadaslarım kesınlıkle memleketlerıne gerı doneceklerıne ınanıyorum.Sayın Başkanım simdiden sormak istiyorum size nasıl bır yardım yapabılırım.Sizlere Çerkezköyden ben Ali KONTAŞ ve Özgür ERSAN sevgi ve saygılarımızı sunar projelerınızde yuzunuzun kara cıkmamasını dileriz.