22
Mayıs
2024
Çarşamba
PERŞEMBE - ORDU

Perşembe'de şenlik coşkusu

Perşembe ilçesinin ilçe oluşunun 62. yılı festivalle kutlanıyor. 62. yıl kutlama programı kapsamında düzenlenen ve 2 gün sürecek olan festivalin ilk günü coşkuyla kutlandı.


Festival, Cumhuriyet Caddesi-Atatürk Bulvarı-Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleştirilen 'Atatürk ve Bayrağa Saygı' yürüyüşüyle başladı. Kaymakam Mustafa Asım Alkan, Belediye Başkanı Selami Çarkçı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Atatürk anıtına çelenk kondu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı müteakip kaymakam ve belediye başkanı tarafından 62. yıl şeref defteri imzalandı. Şehir merkezindeki kutlamalardan sonra Çeşmeönü mevkiindeki yarışmalara
geçildi. Buradaki yağlı direk ve yüzme yarışmalarında hayli heyecanlı dakikalar yaşandı. Yason Burnu'nda yapılan 'Uçurtma Şenliği' ise oldukça coşkulu geçri. Bunaltan sıcağa rağmen yüzlerce insan, şenlik alanında uçurtma uçurdu. Yason Burnu'ndaki gösteriler; bale, dans, çuval ve yumurta yarışmaları ile renklendi.


Şenliğin 2. günü olan 25 Haziran Pazartesi günü Kültür ve Sanat Sokağı'nda resim ve fotoğraf sergisi ile parke bordür ve döküm atölyesi açılışı gerçekleştirilecek. Akşam da belediye önündeki meydanda Türk Halk Müziği sanatçıları Kamil Sönmez ve Grup Laçin bir konser verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 20:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhsin IP: 80.141.90.xxx Tarih : 5.07.2007 14:46:11
Sayin siyasetcilere. Bos vahatlerde bulunmasinlar.Insanlari kandirmasinlar. Dp Yani eski siyasetciler. bu ülkede kactane tikili taslari var. bu siysetciler halkimi dusunuyor.Yoksa kendi menfaatlerinimi dusunuyor. Birakin bos vaatleri dedi kodulari.gercek bir türk devleti yaratalim hic bi9r ülkeye bagli olmadan saygilarimla.