19
Mayıs
2024
Pazar
PERŞEMBE - ORDU

Sahilde ne ararsan var!

Karadeniz'e 150 kilometrelik kıyı şeridi bulunan ve bunun 90 kilometresi doğal plajlardan oluşan Ordu'da, sahiller plastik atıklarla doldu.


İlin en bakir kıyılarına sahip Perşembe ilçesinin Çaka, Çaytepe, Yason Burnu mevkilerinde kumsalların hali görenleri şaşırtıyor.

Yaz mevsiminde kıyılara bırakılan atıklara ek olarak, Karadeniz'e dökülen dere suyuyla birlikte taşınan atıklar sebebiyle kumsallar plastik eşya çöplüğü haline geldi. Yüzlerce metre uzunluğundaki kumsalda bir markette bulunan tüm ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Kumsallarda plastik terlik, leğen, pet şişeler, şampuan ve deterjan kutuları en çok göze çarpan çöpler arasında yer alıyor.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 11:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TAYYAR AS IP: 85.103.179.xxx Tarih : 10.06.2009 13:24:15

Bu haberi yapana teşekkür ederim. Ordu'lu yetkililerden bu konuda biraz duyarlılık bekledik hep yıllardır.Maalisef bu tür çevre kirliliğine her yaz gittiğim,Çaka plajında görmekteyim. Bazen duyarlı gurbetçilerle beraber plaj temizliği de yapıyoruz. Perşembe belediyesine geçen yaz gittiğimde, nasihat ve dert dinleyerek döndüm. Kuşkusuz bu bölge mücavir alandı, sorumlulukları yoktu ama şu bir gerçek ki,bölgenin en hassas ve turizm ayında bu tür görüntüler, sahil boyunca örneğin Mersin Köyündeki çöp bidonları için birşeyler yapılmalıdır.Bu konu, ilçe bazında değil: Ordu Belediyesi hatta Turizm İl Müdürlüğünün ortaklaşa çözümüdür.