26
Mayıs
2024
Pazar
PERŞEMBE - ORDU

Sel sokakta bıraktı

Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşanan sel ve heyelan afetinin ardından evlerine kullanılamaz raporu verilen 6 kişilik aile sokakta kaldı.

Perşembe ilçesi Boğazcık köyü Omar Mahallesi'nde ikamet eden Günlüoğlu ailesinin yaşadıkları yürekleri burkuyor. Geçtiğimiz hafta sel sonrası meydana gelen heyelan nedeniyle hayatını kaybeden 2 kişinin komşuları olan Nurettin (55) ve Melahat Günlüoğlu (48) çiftinin evine afet sonrası ilçe kaymakamlığı tarafından kullanılamaz raporu verildi.

Meydana gelen heyelandan kısmen etkilenen evde yaşayan ancak alınan karar sonrası 4 çocuklarıyla birlikte evi boşaltmak zorunda kalan aile sokakta kaldı. Aynı zamanda kanser tedavisi gören anne Melahat Günlüoğlu, yaşanan afet sonrası kontrolleri için hastaneye dahi gidemiyor. Kısa bir süre önce ameliyat olan ve 6 ay boyunca çalışması yasaklanan baba Nurettin Günlüoğlu ise evine ekmek getirebilecek parayı bulamıyor.

Henüz kadastro çalışmaları tamamlanmayan köyde ikametlerine ait tapuları da bulunmayan Günlüoğlu ailesine bu nedenle prefabrik yapıda yapılamıyor. Aile şimdilik akrabaları ve komşularının yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor.

Selin hemen sonrasında heyelan tehlikesi olduğu için evlerine girmelerinin yasakladığını ifade eden baba Nurettin Günlüoğlu, "Selden sonra evimize girmedik. Bizi tahliye ettiler. Çoluk çocuk kaldık dışarıda. Hepimiz bir dağda kaldık. Çocuklar strese girdi. Eşim zaten kanser hastası. Boğazında guatrı var. Ameliyat olması gerekiyor. Hiçbirini yapamadık. Çok mağdur durumdayız. Biri akrabanın arabasında yatıyor. Benimde belli bir yerim yok. Bir gün Ordu'ya gidiyorum. Bir gün Perşembe'de kalıyorum. Yetkililer bize birkaç gün akrabalarımızın yanında kalmamızı daha sonra ilgileneceklerini söylediler. Ama ne yaptıysak şuana kadar bir şey olmadı. Bizim de kendi başımıza yapacak bir şeyimiz yok. Yetkililer bizden müstakil tapu istiyorlar. Buradan kadastro geçmedi kimsenin müstakil tapusu yok. Buradaki bütün yerler müşterek. Nerden bulup da tapu verelim de bize ev yapsınlar bizimle ilgilensinler" diye konuştu.

Sadece başlarını sokabilecekleri bir ev istediklerini ifade eden kanser hastası anne Melahat Günlüoğlu, "Bir ev istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Sağda solda ne kadar kalabilirsiniz? Çok zor oluyor. Çocuklarımı başıma toplamak istiyorum. Ölseydik daha iyiydi. Komşularımız öldü gittiler biz de perişan durumda kaldık" şeklinde konuştu.

Nurettin Günlüoğlu'nun kız kardeşi Hülya Gül de, kendilerinde ellerinden gelen yardımı yaptıklarını ancak yeterli gelmediği belirti. Gül, "Burası heyelan bölgesi olarak ilan edildi. Kendi yerleri üzerine ev yaptırmıyorlar kendileri de yapmıyorlar. Bu kadının halini görüp yardımları bekliyoruz. Çocuklarda strese girdi. Sel gününden sonra çocukların boğazından bir kaşık lokma geçmedi" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 15:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?