23
Mayıs
2024
Perşembe
PERŞEMBE - ORDU

Tarihi kilisede, Kuğu Gölü Balesi

’Argonot Efsanesi’nin geçtiği yer olarak bilinen Ordu’nun Perşembe İlçesi Yason Burnu’ndaki tarihi kilisenin bahçesinde bale gösterisi düzenlendi.

Antik Yunan klasiklerinde altın postu bulmak amacıyla ’Argo’ adlı tekneyle Kafkasya’ya giden ve bu yüzden ’argonot’ olarak bilinen Roma savaşçılarının kullandığı geminin mola verdiği yer olan Yason Burnu’nda, bir asır önce yerleşik Rumlar tarafından yapılan tarihi kiliseye ilgi her geçen gün artıyor.

Ordu Valiliği’nin de desteğiyle yolu yapılan, aydınlatılan ve tarihi kimliğini muhafaza eden tabloların konulduğu kilise, yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Hafta sonu dolup taşan kilisenin bahçesinde bale gösterisi yapıldı.

Ordu’daki Elvin Bale Okulu’nda ders alan küçük balerinler tarihi kilisenin bahçesinde ’Kuğu Gölü Balesi’ni sergiledi. Minik balerinlerin gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 11:28:59
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 16:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
*** IP: 81.213.108.xxx Tarih : 10.10.2005 04:48:33
son zamanlarda kilise açmak moda oldu galiba. geleneksel olarak sosyal demokrat olan ilçemiz ne zamandır kiliseye merak sardı anlayamadım ayıca kuğu gölü balesi çok yakışmış doğrusu. nerede bizim halk oyunlarımız demodemi oldular? son zamanlarda yaşanan kimlik erozyonu anlaşılıyor ki ilçemizde de yaşanıyor. kendim yaklaşık 25 yıldır gurbette bulunuyorum kasabama geldiğimde bana ait bir şeyler görmek istiyorum. kuğu gölü balesi yerine halk oyunu ekibi, yöresel dzvul ve gırnata vd.bu gibi göz boyama yerine ilçemizin kültür ve değerlerine sahip çıkalım onlar yok olmasın.