20
Mayıs
2024
Pazertesi
PERŞEMBE - ORDU

Turizme büyük darbe

Samsun'un Perşembe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Bolaman-Perşembe otoyolunun faaliyete geçmesinden sonra atıl kalan eski sahil yolunun yeşil dokusunun korunarak 'turizm merkezi' haline getirilmesi için gerçekleştirilen çalışmada, Turizm Bakanlığı'nın en önemli mevkileri turizm alanı dışında bıraktığını söyledi.

Bolaman-Perşembe otoyolunun trafiğe açılmasının ardından özellikle Medreseönü beldesindeki lokanta, çay bahçesi, petrol istasyonu gibi yerleri işleten esnafın büyük mağduriyete uğradığını savunan Kaymakam Alkan, bu mağduriyetin telafisi için Bolaman-Efirli arasında kalan 40 kilometrelik sahil şeridinin turizm merkezi olarak ilan edilmesi için bazı çalışmalar yapıldığını belirtti.

Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sadece Bolaman-Okçulu arasında kalan bölgeyi turizm merkezi ilan ettiğini kaydeden Alkan, "Turizm merkezi ilan edilen alan teklif edilen Bolaman-Efirli arasındaki bölümün yaklaşık 4'te 1'idir. Yason Burnu, Hoynat Adası, Çaka plajı, Efirli plajı gibi tarihi ve turistik noktalar, ilan edilen turizm merkezinin dışında kaldı. Bu kararın değiştirilmesi bölgenin geleceği için önem arz etmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?