27
Mayıs
2024
Pazertesi
PERŞEMBE - ORDU

Vali ve vekil incelemeye geldi

AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler ve Vali Ali Kaban, geçtiğimiz hafta meydana gelen sel ve heyelandan zarar gören Perşembe ilçesine ziyaretlerde bulundu.

Beraberinde Ordu Özel İdare İl Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz ile birlikte Perşembe ilçesine geçen Vali Ali Kaban, burada ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Kaban, sel ve heyelan sebebiyle ilk etapta 250 bin lira ödenek gönderildiğini, 250 bin lira daha geleceğini söyledi. Bu parayı sel ve heyelandan zarar gören vatandaşların zararını karşılamak için harcanacağını belirten Vali Kaban, "Perşembe Belediyesi'ne de 100 bin lira gönderildi.

Yeni bir ödenek için yazışmalar tamamlandı. O da geldikten sonra yaralar sarılacaktır. Zarar gören ve tahliye edilmesine karar verilen 60 bina tespit edildi. 60 binayı yeniden yapabilmek için yer arayışlarına başladık. Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün gerekli parayı göndermesinden sonra inşaatlarına hemen başlayacağız. Tabi bu arada tahliye gerektirmeyen ama istinat duvarı yapılacak yerler var. Kimse merak etmesin yaralar sarılacak" dedi.

Vali Kaban'ın ziyaretleri sırasında AK Parti Ordu Milletvekili, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de ilçeye geldi. Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı'yı makamında ziyaret eden Güler, yaraların sarılması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi. Güler, "Bir daha böyle bir afet yaşanmaması için sorunu kökten çözmek lazım. Sıkıntıları tespit edip sorunu temelinden halledeceğiz ve bu sıkıntının bir daha yaşanmaması için gerekli önlemi alacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 18:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?