17
Mayıs
2024
Cuma
PERŞEMBE - ORDU

Yason Burnu turizme kazandırılıyor

Antik dönemde Argonot Efsanesi’nin yaşandığı yer olarak kabul edilen Ordu’nun Perşembe İlçesi Çaytepe mevkiinde bulunan Yason Burnu’nun turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Yason Burnu’nda bulunan kilisenin restore edilmesi ve çevre düzenlemelerinin yapılmasının ardından, antik efsanenin canlandırılması amacıyla altın postu ele geçirmeye çalışan Argonotlar’ı resmeden rölyefler kilise bahçesine yerleştirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından efsanenin yaşandığı dönemde altın postu bulmak için deniz yoluyla Kafkasya’ya giden Argonotlar’ı taşıyan geminin 16 metrelik minyatürü de kilise bahçesine monte edilerek tarih canlandırılacak.

Yason Burnu’na gelerek çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, kilisenin etrafındaki arazilerin şahıs arazileri olduğunu belirterek, "Kilisenin etrafındaki 4 dönümlük alanı Özel İdare kaynaklarıyla kamulaştıracağız. Zaten arazi sit alanı olduğu için şahıslar tarafından da kullanılamıyor. Kamulaştırma çalışmalarının ardından yaz mevsimine kadar tüm eksiklikler giderilerek Yason Burnu’nu turizme açacağız" dedi.

ORDU (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 14:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?