20
Mayıs
2024
Pazertesi
ULUBEY - ORDU
Belediye Sayfaları

Bilimsel fındık tekniğini öğrendiler

Ordu'nun Ulubey ilçesinde bir yıl önce Avrupa Birliği (AB) hibe programından sağlanan fon ile başlatılan "Sürdürülebilir ve Bilimsel Fındık Yetiştiriciliği" projesinde başarı gösteren kursiyerlere belgeleri verildi.

AB'den sağlanan 86 bin euro ile Ulubey Ziraat Odası tarafından 1 Aralık 2007'de başlatılan proje kapsamında 60 çiftçiye teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Zeki Bostan, ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Turan Karadeniz, Doç. Dr. Tarık Yarılgaç ve Doç. Dr. Ali İslam tarafından verilen eğitimler sonunda çiftçiler, fındık yetiştiriciliğinde geleneksel yöntemlerin dışında bilimsel ve çağdaş normlarda fındık yetiştirme tekniklerini öğrendiler. Eğitimler sonunda başarı gösteren çiftlere belgeleri törenle takdim edildi.

Ulubey Ziraat Odası Başkanı Hikmet Poyraz, yönetim, meclis ve personelleri ile birlikte iyi bir ekip çalışması gerçekleştirerek bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Poyraz, bu proje ile Ulubey Ziraat Odası'nın farkını göstermeye çalıştıklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 23:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?