22
Mayıs
2024
Çarşamba
ULUBEY - ORDU
Belediye Sayfaları

Heyelanın yaraları sarılıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ordu’nun Ulubey İlçesi’nde meydana gelen heyelandan dolayı mağdur duruma düşen vatandaşların yararına harcanması ve yaraların sarılması için 20 bin YTL (20 milyar lira) yardımda bulundu.

Ordu’nun Ulubey İlçesi’nde bir ay önce meydana gelen, bir yolun uçmasına, biri 5 katlı diğeri 3 katlı iki evin yıkılmasına ve altyapının zarar görmesine sebep olan heyelanın yaralarının sarılması için çalışmalar sürüyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ilk etapta gönderilmesi planlanan 350 bin YTL’nin 150 bin YTL’sinin gönderilmesinin ardından sivil toplum kuruluşları da yardımda bulunmaya başladı.

Bu konuda ilk ses TZOB’dan geldi. TZOB Yönetim Kurulu, heyelanın yaralarının sarılması amacıyla 20 bin YTL’lik çeki, Ordu Valiliği’ne gönderdi. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Necat Avcı, yönetim kurulu tarafından imzalanarak gönderilen çeki Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu’na takdim etti.

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, TZOB’nin bu girişiminin sevindirici olduğunu belirterek diğer sivil toplum kuruluşlarını da göreve çağırdı. Vali Yazıcıoğlu, "Bakanlık tarafından gönderilen 150 bin YTL’nin yanısıra 20 bin YTL TZOB tarafından gönderildi. Şimdi 170 bin YTL’miz var. Bu para, heyelanın yaralarının sarılması için kullanılacak. Diğer sivil toplum kuruluşlarından da aynı anlayışı görmek isteriz. Bu konuda öncülük yaptığı için TZOB’a teşekkür ederiz" dedi. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Necat Avcı da, birlik olarak bu tür konularda her zaman göreve hazır olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 17:50:55
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 16:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADNAN YILDIZ IP: 81.212.207.xxx Tarih : 23.04.2005 16:53:46
2003 yılından beri bu paralar geliyor da nereye gittiği pek belli olmuyor ! şimdi ne olacak diye merak içinde bekliyorum. Ancak sayın valimiz eğer bu işe el attı ise bir şeyler yapılır diye düşünmeye başladım.