15
Mayıs
2024
Çarşamba
ULUBEY - ORDU
Belediye Sayfaları

Ordu müziğiyle tarihe geçecek

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, oksijen temalı bir jingle yapılarak, Ordu'nun Türkiye'de kendi müziğine sahip ilk ve tek şehri olarak tarihe geçmesini sağlayacaklarını söyledi.


Vali Gözlügöl, Oksijen kampanyasının, aynı zamanda, müziğin, internetin, dijital reklamın, sporun, sanat uygulamalarının, popülaritenin etkisinden faydalanarak desteklemeyi düşündüklerini belirtti. Oksijen teması ile gündelik yaşamda Ordu'nun hatırlanmasını mümkün kılacaklarını dile getiren Vali Gözlügöl, "Giderek büyüyecek bir etkinin tohumlarını atmış bulunmaktayız. Türkiye'nin en büyük kentlerinin bile sahip olmadığı bir marka kimliğine sahip olduk. Bu aslında bizim diğer kentler için de örnek teşkil etmemizi sağlayacaktır. Fakat konumuz somut bir hizmet, ürün ya da gofret, beyaz eşya gibi bir tüketim malı tanıtmaktan çok daha kapsamlı ve farklıdır. Otelleri, ulaşımı, altyapısı, ekonomisi ve diğer değerleriyle Ordu'yu tam anlamıyla bitmiş bir ürün olarak hazır hale getirmeye hızla çalışıyoruz. Ambalajı ve reklamı ile Ordu'nun kendini hazırlaması da eş zamanlı olmalıdır" dedi.


"ÖNCE BİZ İNANACAĞIZ"
Vali Gözlügöl, Türkiye'de, şimdiden logosuyla bu kadar haber değeri oluşturan başka bir kent markası olmadığını da belirterek şöyle devam etti: "Biliyoruz ki, herhangi bir ürünün markalaşabilmesi, onun hedef kitlesinin zihninde belirli bir alanı sahiplenmesiyle mümkün olmaktadır. Bu nedenle o ürünü rakiplerinden farklılaştıran özelliklerinin belirlenmesi ve altının çizilmesi gerekmektedir. Biz de buna dayanarak, Ordu'yu markalaştırma projemizin ilk adımında, bu kenti diğerlerinden ayıran temel özelliklerini öncelikle Ordululara duyurmak istedik. Sanki önemli bir konuyu önce ailemizle konuşmuş gibi. Önce biz, kendimizi tanımlayacağız. Önce biz, ne istediğimizi bileceğiz. Önce biz, kendimize neyi yakıştırdığımızı bileceğiz. Önce biz, isteyeceğiz. Önce biz, inanacağız."


"OKSİJEN DENİLİNCE AKLA ORDU GELMELİ"
Oksijen projesindeki temel amaçlarının Karadeniz denilince akla ilk Ordu'nun gelmesini sağlamak olduğunu ifade eden Gözlügöl, "Fındığı, kivisi, turizmi, yaylası ve en önemlisi temiz havasıyla ülkemiz kentleri arasında çok özel bir yeri olan Ordu'yu popülerleştirmek ve bu sayede konuşulan, gündem oluşturan bir markaya dönüştürmek istiyoruz. Bu çalışmadaki temel hedefimiz, Karadeniz denilince akla ilk olarak Ordu'nun gelmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.


Vali Gözlügöl, bu projeyle geleceğe dair güçlü ve ilham verici bir vizyonla markalaşmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: "Yaşadığımız mekanın; doğal, kültürel, sosyal ve ekonomik özellikleri ile ticari ürün, hizmet, imkan ve fırsatlarını kuşatan, diğer kentlerimizden belirgin olarak ayrıştıran bir sembolle hayata geçirdiğimiz. 'Ordu Şehri Markalaşma Projesi' geleceğimizin şekillenmesinde stratejik rol oynayacaktır. Oldukça özgün bir düşüncenin ürünü olan bu sembol, coğrafyamızın güzel, temiz, sağlıklı ve yaşanabilir özelliğini vurgulamakla beraber, daha da önemlisi, belirli toplumsal hayati dinamiklerimize, eğitime, bilime, sanata, doğaya, çevreye, ekonomiye, kültüre, geleceğe oksijen, vurgusuyla ilham ve enerji vermektedir. Sahip olduğumuz ve olmak istediğimiz değerleri geliştirmek ve daha iyi noktalara taşımak, her şeyden önce bizim görevimizdir. İş adamından üniversite öğrencisine, Ordu'nun ekonomiye, turizme, eğitime, çevreye, sanata, kültüre ve tarihe olan katkısının farkına varmamız, bu alanlarda yakın vadede derinleşerek daha da fazla hizmet üretmemiz anlamına gelmektedir. Özetle, Ordu'nun bir marka olarak var olabilmesi için gereken her türlü enerji ve motivasyonun Oksijen Projesi ile ivme kazanacağından eminiz. Ordu Şehri Markalaşma Projesi'yle çıktığımız yolculuğa, halkımızın, kurumlarımızın, medyamızın, kısacası bütün sektörlerin benimseyerek yaşatacağına inanıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 13:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?