16
Mayıs
2024
Perşembe
ULUBEY - ORDU
Belediye Sayfaları

Suçlanan imamdan iddialara cevap

Ordu'da televizyona evlenme ilanı vererek genç kızları tuzağına düşürdüğü iddiasıyla suçlanan ve olaylar sebebiyle imamlıktan istifa eden Mahmut Y., "Ben kimsenin namusuyla oynamadım. Kimseyi zorla getirmedim. Boşandım, hasta annem ve çocuklarıma bakması için evlenmek istedim" dedi. 

Ulubey İlçesi'nin Sayaca Köyü Kazancı Mahallesi'ndeki evlerine kapanan ve kimseyle görüşmeyen 38 yaşındaki eski imam Mahmut Y., hakkındaki iddiaları cevaplandırdı. Kimseyi zorla getirmediğini, bütün amacının annesi ve çocuklarına bakması için eş bularak evlenmek olduğunu söyleyen Mahmut Y., "Ben kimin karısına, kimin kızına, kimin namusuna yan bakmışım. Eğer öyle bir hareketim varsa ben her cezaya razıyım. Eğer ben eve kadın getiriyorsam, Allah'ın emriyle getiriyorum. Getirdiğim yer annemin evi, kendi evime getiriyorum. Art niyetim olsa eve getirdiğim kızı annemin yanına mı getiririm, başka yere mi götürürüm? Allah'ın emrini yerine getirmek için hepsini eve getiriyorum. Zaten bütün akrabalarımın bilgisi vardı. Niyetim evlenmekti, başka bir şey değil. İki tane çocuğum var. Annem hasta. Onlara bakamıyorum. Ben bakacak kimseleri olsun diye evlenmek istiyorum" diye konuştu. 

Vicdanının rahat olduğunu, sadece imamlık camiasına leke vurmuş olmasından dolayı üzüldüğünü kaydeden Mahmut Y., getirdiği hiçbir kızı zorla ve darp ederek getirmediğini söyledi. Cinsel yönden hiçbir şey de yaşanmadığını öne süren Mahmut Y., evine baskın yapılarak bir kızın kurtarıldığı iddialarının da gerçek dışı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Ben Kırıkkale'den bir kızı alıp, aile kurmak için evime getirdim. Bu sırada Gölköy'den K.K. (18) adlı kız kayıpmış. Bende kız kaçırdığım için benden şüphelendiler. Geldiler, baktılar kız yok. Kızın babası, 'Bu kız bizim kız değil' dedi. Komutan yanımdaki diğer kızı sordu. Ben 'Eşim' dedim. Savcıya telefon açtı, 'Sayın savcım burada bizim aradığımız kız yok, ama bizim hocamız evlenmiş' dedi. Kimlik sorun dediler, sordular Kırıkkale'den. Tabii kızın ailesinin haberi yoktu. Ailesini arıyorlar ve kızı geri götürüyorlar." 

Herhangi bir işi olmadığını, annesine ait fındıkları satarak geçindiklerini, kendisinin de bazı ev eşyalarını sattığını söyleyen Mahmut Y., çocuklarının okuduğunu, şartlara göre bir iş yapacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 11:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin Yavuz IP: 195.174.75.xxx Tarih : 21.04.2007 23:52:28
Genede imamlaraımız bize örnek olacak kişiler. Yaptıklarına çok dikkat etsinler. Başkaları 5- 10 metres tutarken hemşerimiz imam bey evlenmek amacıylada olsa hareketlerine dikkat etmeli