19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

40 yıllık ağaçlar alt yapı kurbanı oldu

Ünye İlçesi’nde Belediye Caddesi’nde yürütülen yol yapım ve altyapı çalışmaları sırasında, cadde üzerinde bulunan at kestanesi ağaçları kesildi.

Yaklaşık 40 yıllık ağaçların kesimine vatandaşların tepki göstermesi üzerine Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Cemal Can, ağaçları, altyapıda sorunlara neden olduğu için kesmeye mecbur kaldıklarını, kimsenin yeşili yok etmek gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Her şeyin bir ilmi olduğu gibi altyapı çalışmalarının da bir ilmi olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Cemal Can, "Zamanında bu ağaçları dikenlere teşekkür ediyoruz. Ancak şu anki yapı nedeniyle bu cadde üzerinde bu tür ağaçların bulunması sağlıklı değil. Boyunun uzunluğu nedeniyle elektrik tellerine zarar verdiği gibi geniş bir alana yayılan kökleri ile de yeraltı hatlarında boğma yaparak kısa devrelere neden oluyor. Altyapının zarar görmemesi için bu ağaçları kesmek zorunda kaldık" dedi.

İlçede belirlenen bazı yerlerde fidan dikimi çalışmalarının olduğunu dile getiren Can, "Kesilen ağaçların yerine kökleri fazla uzamayan bodur ağaçlar dikeceğiz. Ünyeliler bu konuda müsterih olsun" diye konuştu.

Çevredeki binaların boyunu aşan ağaçların kesiminde kazaların yaşanması için, itfaiye merdiveni yardımıyla önce dallar budandı. Budama işlemi öncesindeki hareketlilik nedeniyle ağaçlar üzerindeki kuşların kaçışmaları vatandaşlar tarafından üzüntüyle karşılanırken Ünyeliler, "Artık bu caddede kuş sesi olmayacak" diye eleştiride bulundu.

ünye
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 17:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?