19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

80'lik dedenin çalışma azmi

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde 80 yaşındaki Hasan Çetinkaya, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyor.

Daha önce çiftçilik yapan Hasan Çetinkaya, 15 yıldır el arabasında sebze ve meyve satıyor. Romatizma nedeniyle bir bacağı aksayan ve bastonla yürüyebilen Hasan Çetinkaya, 5 çocuk ve 16 torun sahibi. Eşini 4 ay önce kaybettiğini söyleyen Çetinkaya, şimdiye kadar çalışmaktan hiç yılmadığını ve çocukken de çalışkanlığıyla büyüklerinin takdirini topladığını ifade ederek, "Çocuklarım evlenince bedenen her işe yetişip çiftçilikle uğraşamadığımdan dolayı, geçimimi sağlayabilmek için seyyar satıcılık yapmaya başladım" dedi.

Kahvehane köşelerinde zaman geçiren gençleri görünce çok üzüldüğünü söyleyen Çetinkaya, "Çok çalışmak insanı çökertir diyorlar ama ben buna inanmıyorum. Atalarımız, ’İşleyen demir pas tutmaz’ diye boş yere dememişler. Halen ayaktaysam bunu çalışmaya borçluyum" diye konuştu.

Kıt kanaat kendini geçindirecek kadar kazandığını söyleyen Çetinkaya, "Kimseye muhtaç olmadan ve dilenmeden, gücüm yettiğince kendim kazanmaya çalışıyorum. Bu beni mutlu ediyor. Bu beden ayakta olduğu sürece de hep çalışacağım" dedi.

ORDU (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 14:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?