19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Belediye yeni birim kurma kararı aldı

Ünye Belediye Meclisi’nin 2004 yılı olağan toplantı dönemi, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu başkanlığında bugün gerçekleştirilen toplantı ile sona erdi. Toplantıda Başkan Arpacıoğlu’nun, yeni birimler kurulması yönündeki önerisi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda ayrıca, meclise intikal eden dosya ve raporlar da görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu sunduğu öneride kurulması gerekli olan birimleri; Mezarlıklar Müdürlüğü, Satın Alma Müdürlüğü,, Sosyal Hizmetler ve Kültür Müdürlüğü ile Personel Müdürlüğü olarak sıraladı. Öneride ayrıca, ikinci bir başkan yardımcısı kadrosu ile belediye başkanının inisiyatifinde olan Zabıta Komiseri ve Zabıta Baş komiseri kadrosunun ilgili bakanlıklardan istenmesi yer aldı.

Oybirliği ile kabul edilen öneri ile ilgili olarak toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Ünye’nin 32 ilden büyük bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "İlçemizin büyüklüğüne oranla bugüne kadar yapılması gerekenler bir şekilde yapılmamış, yapılamamış. Belediyede idari uygulamalarda eksiklikler ve birimlerin bir kısmında gayri resmilik var. Bunları en kısa sürede aşmalıyız. Hizmetlerimizi daha sağlıklı ve daha hızlı yerine ulaştırmalıyız" diye konuştu. Ünye Belediye Meclisi’nin 2004 yılı olağan son toplantısında görüşülen diğer bir konuda yeni su abonesi olacaklar için zorunlu akılı sayaç uygulaması oldu. Kaçak kullanım ve fatura ödemede gecikmeleri ortadan kaldıracak olan uygulamada ayrıca ev sahipleri de kiracılardan kalma su borcu ödemekten kurtulacak.

ünye
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 11:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?