19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Çakırtepe'de sönük geçen kahvaltı

İstanbul'daki Ünye ve Çevre İlçeleri Dernekler Platformu'nun Ünye Çakırtpe'de düzenlediği kahvaltı sönük geçti.


Kahvaltıya İkizce Belediye Başkanı Birol Kaygı, Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, Platform Sözcüsü Cengiz Keskin, Platform Genel Sekreteri Sezai Baş ve platforma katılan diğer 15 dernek yöneticileri katıldı. İstanbul'da Ordu'nun 23 derneği bulunduğunu söyleyen Platform Genel Sekreteri Sezai Baş, "Bizlerin amacı buradaki derneklerin daha güçlü ve aktif olabilmesi için bir araya gelmek. Bunun için oluşturduğumuz dernekler platformuna şuanda
15 derneğimiz katıldı. Kurulan bu platformla biz hiç kimseye rakip falan değiliz ve olmayız da. Tabii bu derneklerin içinde siyasete atılacak arkadaşlarımız olacaktır. Biz de onun başarılı olması için destek verebiliriz" dedi.


Platform Sözcüsü Cengiz Keskin ise yaptığı konuşmada, "Yaptığımız bu program yeni değil, daha iki ay öncesinden planlanan bir sabah kahvaltısıydı. Yani biz bu programı birilerine nispet olsun diye yapmadık. Oluşturduğumuz bu platform sayesinde memleketimizde göçü nasıl önleriz, nasıl bir proje oluşturursak bunu başarabilirizi tartışmak ve sonuç almak için çaba sarf ediyoruz, ancak bu yanlış yerlere çekiliyor. Asıl amacımız ve hedefimiz memleketimize nasıl faydalı oluruzu tartışmak. Birlik ve beraberce bir şeyleri paylaşıp başarmaktır" diye konuştu.


Daha sonra dernek başkanları kısa birer konuşma yaparak kendilerini tanıttılar. Ardından kahvaltıya katılan belediye başkanları söz aldı. Tekkiraz Belediye başkanı Necdet Yılmaz yaptığı konuşmada, "Burada bir siyaset ortamı oluşmuş, bu ortamı belki baştan fark edemediniz ama gelinen nokta bunu gösteriyor. Hepimizin ortak gayesi memleketine bir şeyler yapmak. Tabii kimse gurbete gitmek
istemez ama şartlar onu buna zorlar. Biz de bu arenada İstanbul'da bir dernek kuracağız ve sizlere maddi ve manevi desteklerimizi sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.


İkizce Belediye Başkanı Birol Kaygı ise, "Herkesin kendi başına bir şeyler yapmaya çalıştığı bir ortamda birlik ve beraberliğinizden dolayı sizleri kutluyorum. Ben de bu platforma maddi ve manevi her türlü desteğe hazırım" ifadesini kullandı. Son olarak Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral konuştu. Maral konuşmasında, "Oluşan bu platforma ben de diğer belediye başkanlarım gibi desteğe hazırım" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 15:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?