19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Dört köye daha su götürülecek

Ordu'nun Ünye İlçesi Tekkiraz Belediyesi tarafından 4 köye daha yeni içme suyu götürülmesiyle ilgili çalışmalar başlatıldı.


İl Genel Meclisi üçüncü birleşim toplantısında, Ünye ilçesine bağlı Uğurlu, Çınarcık ve Yaycı köylerinin içme suyunu karşılayan ayrıca Kızılcakeser, Taşca, Yeşilada ve Beylerce köylerinin de içme suyunu karşılamayı taahhüt eden Tekkiraz Belediyesi'ne yapılacak yardım konusundaki çalışmalar değerlendirildi. Bu amaçla, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nün 18 km'lik mesafedeki Çöpçüoğlu dere yatağından 13 litre-saniyelik su getirmeyi hedefleyen Tekkiraz Belediye Başkanlığı'na İl Özel İdaresi ambar stokları dahilinde 80\90 atü 5 bin metre PVC boru verilmesine ilişkin teklifi görüşüldü.

Yapılan müzakereler sonrasında söz konusu teklifinin Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu'na sevk edilmesine karar verildi.
İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Mustafa Özkan, köylere yeniden su götürmek yerine mevcut projeye destek verilmesiyle ihtiyacın çok daha az maliyetle çözüleceğini kaydetti. Söz konusu köylerin Tekkiraz Belediyesi'ne mevcut köyler gibi içme suyu talebinde bulunduğunu ifade eden Özkan, "Tekkiraz Belediyesi etrafından çok sayıda köy olan bir beldemiz. Mevcut olan arıtma tesisinden İl Özel İdaresi'nin hizmet sahası içerisinde ve çevresinde bulunan köylere uzun süredir içme suyu kullandıran bir belediyedir.

Yeni 4 köyümüzde buradan su almak istemektedir. Mevcut köyler gibi bu köylerde aynı sistemle su almak istiyorlar. Bir köye suyu götürülmesi ortalama 300 bin TL'ye mal olmaktadır. Burada sadece bizden gerekli mesafe için boru istenmektedir. Bunun toplam maliyeti 30 bin TL civarındadır. Bu da zaten ambarımızda çok fazla kullanmadığımız bir borudur. Bu nedenle mevcut proje üzerinden gerekli protokoller ve gerekleri tartışılarak 4 köye içme suyu verilebilir" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 20:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?