27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÜNYE - ORDU

Düzköy'de beton yol sevinci

Ordu'nun Ünye İlçesi'ne bağlı Düzköy Köyü'ne, KÖYDES kapsamında 700 metre beton yol yapıldı. 

İlçe Kaymakamı Selim Çapar 2006 yılında ilçe genelinde KÖYDES'le yapılan hizmetlerin 5 milyon YTL'ye tekamül ettiğini kaydetti. İlçeye 10 kilometre uzaklıkta, 100 haneli ve 600 nüfuslu köy içerisinde 76 bin YTL'ye mal olan 700 metrelik beton yolun yapımın sona ermesinin ardından Ünye Kaymakamı Selim Çapar Düzköy'ü ziyaret ederek vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarete eşlik eden Ünye İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Coruk, İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan, İl Özel İdare Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Özkan, İl Genel Meclis Üyeleri Yaşar Sezgül, Abdulkafi Keskin, Abdurrahman Güneş, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Mustafa Telcioğlu ile bazı resmi kurum amirleri, köy muhtarı Erol Alıcı ve köy sakinleri ile birlikte beton yolu inceleyerek sohbet etti. Yağışlı havalarda artık çamura basmadan yürüyecek oldukları için mutlu olduklarını belirten köy halkı emeği geçenlere teşekkür etti. Beton yola en çok sevinen ise öğrenciler oldu. 

Ziyarette Ünye İlçe genelinde yol ve içme suyu hizmetleri konusunda ciddi çalışmaların yapıldığı ve yapılmakta olduğunu belirten Kaymakam Selim Çapar, "2006 yılında ilçemize KÖYDES'le yapılanların maliyeti 5 milyon YTL'ye tekamül etmekte. Bu da devletimizin ve hükümetin aldığı önlemler çerçevesinde yapılan yatırım hamlesini ifade etmektedir. Köyde yaşayan vatandaşlarımız doğanın güzel nimetlerinden yararlanıyor. Yapılan hizmetlerle de medeniyetin nimetlerinden de yararlanma şansını yakalamış olacaklar" dedi. 

Ünye İlçesi'nde KÖYDES kapsamında bu yıl, yapılması planlanan 88 kilometrelik stabilize yolun 68 kilometrelik kısmının, yine yapılması planlanan 30 kilometrelik asfalt yolun 20 kilometresinin tamamlandığı belirtildi. Ayrıca 44 menfez, 22 noktada perde duvar yapıldığı, 3'ü tamamlanmış, 3'üde tamamlanmak üzere olan su götürme projesinin çalışmasının yapıldığı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 11:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zafer ODABAŞI IP: 88.234.6.xxx Tarih : 27.11.2006 14:51:19
düzköye betonlama calısması ıyı bısey ama arkadaslar ona kadar bazı koylerımızın daha acıl ıslerı var mesela zambek yenı adıyla atakoy ve yavı koyune acıl su depoları lazım bunlar yoldan daha onemlı saygılarımla....yavikoylu gencler istanbul