26
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Engelliler piknikte çoştu

Ünye Belediyesi'nce "Sakatlar Haftası" dolayısıyla düzenlenen piknikte bir araya gelen engelliler gönüllerince eğlendi.


Çamlık'ta düzenlenen pikniğe Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin, Muhtarlar Derneği Ünye Şube Başkanı Osman Sarıkahraman, Sivil Savunma Müdürü Selim Çakmak, Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Abdullah Şen ve davetliler katıldı. Açılış, son günlerin moda oyunu olan kolbastı ile başladı. Açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Abdullah Şen, "Bizler kendimizi sizlerin sayesinde yalnız hissetmiyoruz. Çünkü AK parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin sayesinde 20 kişilik bir engelli aracımız oldu.

Yine başkanımız ve hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bilgisayarlarımız var ve burada Halk Eğitim işbirliği ile kurslar veriyoruz. Bir başka konu ise bizlerin, yani engellilerin Kaymakamlık, Adliye, Ziraat Bankası haricinde biz engelliler için çıkabileceğimiz yolumuz yok. Mesela bizler de Büyük Cami'ye gidip hem ibadet yapmak hem de sevdiklerimizin cenazelerinde bulunmak istiyoruz. Onun için buraya bir asansör ya da rampa yol istiyoruz. Birde beş yılda bir hatırlanmak istemiyoruz, ziyaret edilmek istiyoruz" diye konuştu.


İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin ise yaptığı konuşmada, "Bizler bu günümüzün kıymetini bilelim. Engelli kardeşlerimizin engellerini görelim. Eğer biz onların yaşadığı bu zorlukları göremiyorsak, bizler o zaman engelli oluyoruz. Çünkü onların sıkıntılarını görmediğimiz için bakar kör oluyoruz" ifadelerini kullandı.


"Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız" diyen Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da şunları kaydetti: "Bunun bir göstergesi olarak da bugün burada hep birlikte bir eğlence düzenledik ve hep beraber eğleniyoruz. Biz hep ilkleri yapmaya çalışıyoruz. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Hiçbir ilçede olmayan bir yeriniz var, emrinizde bir minibüsümüz var. Sıkıntıları en asgariye indirmek için çalışıyoruz."


Konuşmaların ardından Sakatlar Derneği ve Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen bilgisayar kursuna katılanlara belgeleri verildi. Belge töreninin ardından yerli sanatçılar türküler söyledi ve oyunlar oynandı. Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da bir ara oyuna eşlik etti ve piknik yine kolbastı ekibinin oyunuyla son buldu.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 21:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?