19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Evlilik vaadiyle dolandırıcılık iddiası

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, evlilik vaadiyle dolandırıldığını iddia eden Ahmet Demir adlı yaşlı adamın, tesadüfen aynı yolla birlikte olacağı başka bir kişiyi beklediği noktada teşhis ederek polise yakalattığı kadın serbest bırakıldı. 

İddialara göre, Temmuz ayında, nüfus kaydına göre 67, kendi ifadesine göre 75 yaşında olan Ahmet Demir, eşinin ölümünden bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Çevresinden bu konuda yardım isteyen yaşlı adama aracılık ettiği ileri sürülen G.P. isimli kişi, "Senin istediğin gibi namaz kılan bir bayan buldum" diyerek yanına çağırdı. 2 yıl önce kaybettiği eşinin ardından tek başına yaşamaya alışamadığı için büyük bir ümitle çağrıldığı yere giden yaşlı adam, karşısında gördüğü N.B. (57) isimli kadının kendine uyum sağlayacağı kanaatine vararak alıp evine götürdü. 6 gün gayrı resmi şekilde birlikte olduğu yaşlı adamla evlenmek için yaklaşık 10 bin YTL tutarında nakdi ve ziynet eşyası alan kadın, "Bağ-Kur'da işim var. Para yatırmam gerekiyor. Ankara'ya gitmem lazım. Gidip dönünce buradaki işlerimize devam ederiz" diyerek evden ayrılmak istediği iddia edildi. 

Ahmet dede de, "Bensiz bir yere gidemezsin" diyerek kadınla birlikte Ankara'ya gitti. Ankara'da, bir çay ocağına girdiklerinde "Ben camiye gidip yatsı namazını kılıp geleyim" diyerek camiye giden Ahmet Demir, geldiğinde N.B.'yi bulamayınca dolandırıldığını anlayarak polise gitti. O günden beri herhangi bir sonuç alamayan yaşlı adam, önceki akşam Ünye İlçesi'nde önünden geçtiği bir lokantanın içinde N.B.'yi teşhis ederek polise haber verdi. 

Polis olay yerine gelerek kadını gözaltına alırken, savcılık olaya el koydu. N.B., çıkarıldığı Ünye Adliyesi'nde ifadesi alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Aynı şekilde Karabük'ün Eflani İlçesi'nde dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle gıyabi tevkif kararı bulunan N.B., bu konuyla ilgili Ünye Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Evlenmek vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kadın suçlamaları kabul etmezken, Ankara'da da buna benzer iki ayrı olaya adı karıştığı ileri sürüldü. 

Kendisine uygun birini bulduğunu söylediği kişinin yanına gittiğinde karşısında gördüğü kadının kendisine uyum sağlayacağına kanaat getirdiği ifade eden 5 çocuk sahibi Ahmet dede, "Ben iyi bir eş olacak sandım alıp evime götürdüm. Ama bu olayda yaklaşık 10 bin YTL tutarında kaybım oldu. İlk etapta, var olduğunu söylediği kızına yatırmak için istediği bin YTL'nin haricinde istediği 3 bin 500 YTL'yi de verdim" dedi. 

N.B'nin Ankara'ya gitmesi gerektiğini söylediğinde ise "Sen bana aile olacaksan, tek başına göndermem" diyerek birlikte gittikleri belirten Ahmet Demir, "Çay ocağından, 'yatsı namazı kılayım' diye ayrıldım. Geldiğimde bulamayınca dolandırıldığımı anladım. Polise gittiğimde ise 'böyle yapan kadınlar var' denildi" diye konuştu.
Temmuz ayından itibaren herhangi bir sonuç alamayan Ahmet Demir, Ünye İlçesi'nde önünden geçtiği lokantanın içinde görüp teşhis ederek polise ihbar ettiği N.B.'nin Samsun'un Havza İlçesi'nde başka bir yaşlı adamla evlendirilmek istendiğini ve lokantanın da buluşma yeri olduğunu öğrendiğini söyledi.
Adliyenin dışına çıktığında herhangi bir saldırıya maruz kalma ihmali karşılık kendisine polisin eşlik ettiği N.B.'nin, polis tarafından bir otobüse bindirilerek Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 16:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?