16
Mayıs
2024
Perşembe
ÜNYE - ORDU

Firari katil, nasıl yakalandı?

İnşaat işleriyle uğraşan 44 yaşındaki Ömer Turan, Ordu’nun Ünye ilçesi’nde 2001’de tartıştığı arkadaşını silahla öldürdü.

Yargılaması sürerken Ünye Kapalı Cezaevi’ne konulan Turan, iyi hali nedeniyle 2003’te açık cezaevine nakledildi. Yargılama sonucunda 15 yıl hapis cezasına mahkûm olan Turan, 2003’ün temmuz ayında firar etti. Kendine Saffet Mertaslan adına sahte bir kimlik düzenleyen Turan, akrabalarıyla ilişkisini kopararak Ankara’da yaşamaya başladı.

TOKİ’nin inşaat işlerinde taşeron olarak muhtelif işler yapan Turan, dört yıllık sürede işlerini geliştirdi ve yanında işçi çalıştırmaya başladı. Katilin Ankara’da olduğunu belirleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Saffet Mertaslan adına sahte kimliği olan Turan’ın gerçek adını ortaya çıkarmak için bir plan hazırladı. İki sivil jandarma, Turan’ın yanında işe girdi.

İnşaat işçisi kılığındaki iki jandarma, bir hafta Turan’ın yanında, inşaatlarda kalıp işçisi olarak çalıştı. Jandarma ekipleri, önceki gün Turan’ın gerçek kimliğini tespit etti. Bunun üzerine şantiyenin yatakhanesinde operasyonla yakalanan Turan, gözaltına alındı. Jandarmaya verdiği ilk ifadede Ömer Turan olduğunu reddeden firari katil, parmak izi incelemesinin ardından gerçek kimliğini açıklamak zorunda kaldı. Turan, işlemediği bir suç nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı için cezaevinden kaçtığını söyleyerek, "Fırsatını bulduğumda cezaevinden yine kaçacağım" dedi. Tutuklanan Turan, Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 10:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?