23
Mayıs
2024
Perşembe
ÜNYE - ORDU

Güler, Ünye'de bayramlaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, komşularlaiyi ilişkiler içerisinde olmaya çalıştıklarını belirterek, "Böylelikle silahlanmaya harcayacağımız paralarla istihdamı artıcı yatırımlar, yol ve okul yaparız" dedi.

Bayram tatilini seçim bölgesi olan Ordu ilinde geçirecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bölgeye gelişinde Ünye İlçesi’ni ziyaret etti. İlçe Kaymakam Ali Bakoğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ve AK Partililer tarafından ilçe girişinde karşılanan Bakan Güler, ilçe belediye binasında kendisini karşılamaya gelenler ile bir süre sohbet etti. Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Bakan Güler’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçede yapılan çalışmalarda yardımlarından ötürü teşekkür etti.

Basın mensuplarına hükümetin ve bakanlığının çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, komşu devletlerle iyi ilişkiler içerisinde olmaya çalıştıklarını söyledi. Bakan Güler, "Komşularımızla çok iyi geçinmemiz lazım. Nasıl ki apartmanda komşularımızla iyi geçinmemiz gerekiyorsa, ülkemize komşu ülkelerle de iyi geçinmeye çalışıyoruz. Sonuçta ne onlar strese girer ne de biz. Böylelikle silahlanmaya harcayacağımız paralarla istihdamı artıcı yatırımlar, yol ve okul yaparız" dedi.

AB’ye girme yolunda çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Güler, Karadeniz Bölgesi’nin bu konuda cazip bir yer olduğunu belirterek, "AB’ye girmemizle birlikte alan genişleyecek. Gelen giden artacak. Farklı bir dünyaya hazırlıklı olmamız açısından bu bölgeye ziyaretim bir anlamda hazır ol çekme çalışması olacak" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ziyaretinin ardından Ordu iline gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 16:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?