22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜNYE - ORDU

Gurbetçi taksici şarkıcılığa soyundu

Ordu'nun Ünye ilçesinden 25 yıl önce Almanya'ya giden Yahya Karagöz, burada önce şiir yazmaya başladı, daha sonra da yazdığı şiirleri okuyarak 2 CD çıkardı.

İzne geldiği memleketinde yazdığı şiirleri ve CD'leri imzalayıp hemşehrilerine veren Karagöz, "Her yaz döneminde memleketime geliyorum, hasret gideriyorum" dedi. Almanya'nın Münih kentinde 23 yıldır taksicilik yapan Yahya Karagöz, ikinci şiir kitabından sonra ikinci albümünü çıkardı. 44 yaşındaki Karagöz, yeni albümünde bestelenen şiirlerini kendisi yorumlayıp, ses sanatçısı olma denemesini de yaptı.

"Denizi uyandıracağım 1" (2003) ve "Denizi uyandıracağım 2" (2004) adlı iki şiir kitabı bulunan şair taksici, şiirlerini özellikle taksisine binen insanlardan ve çevresel gözlemlerden etkilenerek yazdığını söyledi. Karagöz, 2005 yılında Münihli sanatçı Hayrullah Özden'in müziksel katkısıyla "Bir mektup anneme (Gülüm)" adlı ilk müzikli şiir albümünü çıkardı.

"Taksici" adlı yeni albümünde 12 şiirini Mehmet Talat Kurtar'ın bestesi ve Bayram Durmaztuna'nın aranjörlüğü ile okuyan Yahya Karagöz, şarkıcılığa da soyunmuş oldu. "Bu CD müziksel anlamda benim ilk göz ağrım. Amacım insanlara, maalesef günümüzde unutulmaya yüz tutan, dostluk, sadakat, insan sevgisi gibi duyguların ölmediğini hatırlatmak" diyen sanatçı taksici, yeni albümüne adını verdiği "Taksici" parçasıyla büyük beğeni kazandı. Yahya karagöz yeni albümünde seslendirdiği "Sultan Süleyman" adlı parçaya bir de klip çektirdi.

Nadide Sultan, Murat Başaran, Yıldız Tilbe, Hakkı Bulut ve Selami Şahin gibi sanatçılara şarkı sözleri yazdığını söyleyen Yahya Karagöz, "Tüm şiirlerim MESSAM koruması altında. İsterim ki ünlü sanatçılar şiirlerimi yorumlasınlar ve daha geniş kitlelere ulaşsın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 16:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?