19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Hal yıl sonuna kadar bitecek

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye Toptancı Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin yıl sonuna kadar bitirileceğini belirterek, "8 bin 230 metrekare alan üzerinde yapımı süren halde 38 dükkan yer alıyor" dedi. 

İlçede geçici ruhsatla kurulmuş olan toptancı sebze ve meyve halinin halen pazaryeri mevkiinde faaliyetini sürdürdüğünü hatırlatan Başkan Arpacıoğlu, "Dolayısıyla söz konusu bölgede yıllardır halden kaynaklanan trafik sıkışıklığı, gürültü kirliliği ve görüntü kirliliği gibi çok ciddi sıkıntılar var. Bu durumdan hal esnafı ve bölgede oturan hemşehrilerimiz memnun değil. Tabii biz de memnun değiliz. Bütün bu sıkıntıların bitmesine az kaldı. Hal yerinden kaynaklanan bütün sıkıntılar bitecek, herkes rahat edecek" dedi. 

"Hal yerinin yapılması bir tarafa, burası için yer sorunu dahi çözülememişti. Hepsi bize nasip oldu" diyen Başkan Arpacıoğlu, şunları kaydetti: "Bir yıl önce 600 bin YTL'lik bedelini ödemek suretiyle arsamızı aldık, bu yılın başında projemizi bitirdik ve ihalesini yaptık. Kısa bir süre önce yer teslimi yaptık, ihaleyi alan firma şantiyesini kurdu, inşaata başladı 5 bin metrekare açık, 3 bin 230 metrekare kapalı alanda oluşan projede her biri 87 metrekarelik toplam 38 dükkanla birlikte 1 lokanta ve 1 idare binası yer alıyor. İşin bitiş tarihi ise 31 aralık 2007. Ünye için hayırlı olsun."
iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 13:13:17
Güncelleme :13 Nisan 2007 Cuma 13:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?