20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÜNYE - ORDU

Havalanı fındık kurutma alanı oldu

Ordu'nun Ünye ilçesinde atıl halde bulunan havaalanı, fındık üreticilerin harmanı haline geldi.


Ünye'de 1987 yılında inşaatına başlanan Ünye Havaalanı, 1800 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde inşa edildikten sonra ödenek yetersizliğinden tamamlanamadı.

 

Yaklaşık 400 dönümlük havaalanı arazisi de çeşitli amaçlarla kullanılmaya başlandı. Bazı çevre sakinleri bölgede küçük çaplı tarım yaparken, birçok kişi de pisti fındık kurutma alanı olarak kullanmaya başladı. Piste fındık seren vatandaşlar ise, zeminin harman için ideal olduğunu söylüyor.


Ödeneksizlik yüzünden tamamlanamayan havaalanı 49 yıllığına Türk Hava Kurumu'na verilirken, Türk Hava Kurumu Ünye Şubesi yetkilileri, buranın Havacılık Yüksek Okulu'na devri için uğraştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
Atıl vaziyette duan havaalanı pistinde fındık kurutan üreticiler, yıllardır burada fındık kurutmalarına rağmen hiçbir engelle karşılaşmadıklarını belirterek, ''Bizim için çok uygun bir yer. 10-15 km uzaklıktan fındıklarını bir an önce kurutmaya gelenler var" dedi.


Fındık kurutan vatandaşlar ayrıca, "Bu havaalanının bitirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MÜRŞİT DURMUŞ IP: 78.183.196.xxx Tarih : 1.09.2008 10:43:58

ÜNYE HAVALİMANININ AÇILMASINI VE TARİFELİ SEFERLERİN BİRAN ÖNCE BAŞLAMASINI BEN DE CAN-I GÖNÜLDEN İSTİYORUM.İNŞALLAH AÇILIR...