22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜNYE - ORDU

Hayatı kabusa döndü

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir balıkçı tezgahında çalışan ve kimliğini hiç kaybetmeyen Ertan Kartal, evine borcunu ödemediğine dair mahkeme ihbarları gelince şaşkına döndü.

Daha bir yıl öncesine kadar her şeyin normal gittiği bir dönemde evine gelen 'borç ödenmedi' tebliğlerinin ardından bir araştırma yapan Ertan Kartal (29), İstanbul'da adına kayıtlı üç şirketin olduğunu öğrendi. İstanbul Kağıthane Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik bilgilerine ulaşılan ve Kağıthane ilçesi Ortabayır Mahallesi Muhtarı Mustafa S. tarafından düzenlenen nüfus kağıdı ilmühaber belgesiyle alınan sahte nüfus kağıdı sahibi olduğu iddia edilen Adem Coşar ve ekibi tarafından Yıldız İzolasyon İnş. Nak. San. Tic. Ltd. Şti, Yıldız İzalasyon San. Tic. Ltd.Şti ve İpek İnş. Paz. ve Ltd. Şti adı altında üç şirket kurulduğu, adresinin hayali olduğu şirket adına kesilen 84 adet çeklerin bulunduğu ve yaklaşık 2 milyon YTL tutarında bir meblağın olduğu belirtildi. Dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle sürekli gözaltına alındığını anlatan Ertan Kartal, "Ben bu sıkıntıları çekerken, bu işleri çeviren sahtekarlar ise dışarıda geziyor" dedi.

Tüm çeklerdeki keşide imzalarının kendisine ait olmadığı 13 Şubat 2007 tarihinde İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi yargılamasında ortaya çıkan Ertan Kartal, olayla ilgisi olmadığı ve delil yetersizliği nedeniyle berat ettiğini belirtirken, aynı mahkemenin kimliğini kanunsuzluğa alet eden kişilerden başta Ortabayır Mahallesi Muhtarı Mustafa S. ve kimliği kullanma cüretini gösteren kişiler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiş olduğu halde önceki gün ortaya çıkan karşılıksız bir başka çek verme suçundan gözaltına alındı. Ertan Kartal, çıkarıldığı Ünye Adliyesi'nde karşısına 40 adet daha karşılıksız çek verme suçu çıktığını, hiçbirinden haberdar olmadığını ifade ederek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını kaydetti.

Yaşadıklarıyla ilgili bilgi veren 18 yıllık balık tezgahçısı Ertan Kartal, "2005 yılından bu yana kaybetmediğim kimliğim yüzünden yaşamadığım olay kalmadı. Maddi kaybımı bir kenara bıraktım ama güvenlik güçleri aracılığıyla alınarak bir gün nezarette kalıp mahkemeye çıkmak inanın ömrümü tüketti. 29 yaşındayım, kaybetmediğim nüfus kağıdından yaşadığım sıkıntı beni manevi olarak 50 yaşımdaymış gibi çökertti. Şayet nüfus kağıdımı kaybetseydim neler yaşayacağımı hayal bile edemiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 13:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?