19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

İlk opera ve bale gösterisi

Samsun Devlet Opera ve Balesi ilk turnesini Ünye'ye yaptı ve "Fantastik" adlı iki perdelik gençlik müzikalini sahneledi.


Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Salonu'nda iki perdelik "Fantastik" adlı oyunu sergileyen Samsun Opera ve Balesi gençlik müzikalini Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Arif Yekebaş, Emniyet Müdürü Turgay Aytepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Şimşek, Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin ve çok sayıda seçkin davetli izledi.


Beş ay gibi kısa bir süre önce Samsun'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin kurulduğunu söyleyen Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Ocak ayında Samsun'da faaliyete başladık. Yeni olmamıza rağmen ekibimizle birlikte ilk turnemizi Ünye'ye gerçekleştirdik. Ünye'de de ilk kez opera ve balesi gösterisi yapılmış oldu. Buradan sonra Bafra'da da bir gösterimiz olacak. Turneye 50 kişilik bir kadro ile çıktık, oyunumuz iki perdelik gençlik müzikalidir" dedi.
Ünye'de de ilk defa yapılan opera ve bale gösterisi ilgiliyle izlendi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?