17
Mayıs
2024
Cuma
ÜNYE - ORDU

İtfaiyecilere Check-up

Ünye İlçesi Belediye İtfaiye Müdürlüğü personeline, görev kaybı yaşanmadan sağlıklı bir şekilde çalışabilmeleri için check-up uygulandı.

Ünye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görev yapan 21 itfaiye erinin yanı sıra diğer çalışanlara da uygulanan check-up sonuçlarında, göreve engel teşkil edecek sağlık sorununa rastlanılmadı.

Ünye Belediyesi İtfaiye Müdürü Fahri Yüksel, bulaşıcı bir hastalığın itfaiye erleri arasında yayılma olasılığının çok fazla olduğunu belirterek, bu uygulamanın belirli zaman aralıkları ile devam edeceğini söyledi.

Nöbetlerde ve yemek esnasında aynı ortamı paylaşan itfaiye erleri arasında bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığının yüksek olduğuna dikkat çeken İtfaiye Müdürü Fahri Yüksel, "Aynı havayı teneffüs ediyorlar. Yaşanabilecek olası bir salgın hastalık sonrasında personelimizde görev kaybı yaşanabilir. Diğer taraftan personelimiz görevleri gereği duman soluduğu anlar oluyor. Hastalıklar ve zehirli gazlar insan bünyesinde kalıcı rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle Belediye Başkanımız Ahmet Arpacıoğlu’nun konu üzerindeki hassasiyeti doğrultusunda verdiği talimatla personelimiz tam teşekkülü sağlık taramasından geçti" dedi.
Bugüne kadar böyle bir uygulama görmediklerini söyleyen itfaiye erleri, memnuniyetlerini dile getirerek, "Artık, vücudumuzda bizim bilmediğimiz bir sağlık sorunumuz var mı, yok mu endişemiz olmayacak" dediler.

Ünye
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 16:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?