23
Mayıs
2024
Perşembe
ÜNYE - ORDU

Kayıp trilyon davasında 2 tahliye

Kapatılan Refah Partisi’nin (RP) İl Başkanı iken Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından "kayıp trilyon" davasında yargılanan ve TCK’nın 345. maddesi uyarınca 1 yıl 2 aya mahkum edilen Samsun İl Başkanı Adem Güney ve Amasya İl Başkanı Cengiz Erdem tahliye oldu.

İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Ünye Açık Cezaevi yolu greyderle açılırken tutuklu bulunan Adem Güney ve Cengiz Erdem’i cezaevi çıkışında karşılayanlar arasında ailelerinin yanısıra Saadet Partisi Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız, AK Parti Samsun Merkez İlçe Başkanı Ali Akyüz ile partililer de yer aldı. Kendilerini karşılamaya gelenlere sarılarak hasret gideren eski başkanlar için bir de kurban kesildi.

Özgürlüklerine kavuşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren başkanlar, kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek ülkeye hizmet adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bu ülke için birçok şehit verildiğini belirten Adem Güney, "Şimdiye kadar çok çalıştık. Bundan sonra da çalışacağız. Gerekirse bu uğurda canımızı seve seve vermeye hazırız" dedi.
Tahliye olan başkanlar kendisini karşılamaya gelenlerin oluşturduğu konvoy eşliğinde Samsun’a bağlı Terme İlçesi’nde bir dinlenme tesisine giderek çay içip, sohbet etti.
Ünye Açık Cezaevi’nde Adem Güney ve Cengiz Erdem ile birlikte tutuklu bulunan Ordu İl Başkanı Engin Tekintaş’ın ise 10 Mart 2005 tarihinde tahliye olacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 17:01:35
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?