26
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Kirayı ödemek için kulaktan küpe çaldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde parkta oynayan kız çocuklarının kulaklarındaki küpeleri çalan bir genç kız tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: A.Ç.'nin (27) kızı Merve, 12 Eylül günü parkta arkadaşları ile oyun oynarken, kulağındaki altın küpeler E.G. tarafından çalındı. Ancak gerek ailesi gerekse haber verilen polis tarafından yapılan aramada fail bulunamadı.

Birkaç gün sonra parktan bir çocuğun küpelerini çalan bir bayanın yakalanarak emniyete götürüldüğü duyulunca A.Ç., kızını da yanına alarak polise müracaat etti. Asayiş Büro Amirliği’ne geldiklerinde küçük Merve, E.G.'yi teşhis etti.

Şüpheli E.G. ise alınan ifadesinde 4 gün önce parkta bir kız çocuğunun kulağından altın küpeleri aldığı, küpeleri aldıktan sonra bir kuyumcuda 15 lira karşılığında bozdurarak ev kirasını tamamlayarak verdiğini, yaptığı işten pişmanlık duyduğunu söyledi.

E.G., sevk edildiği Cumhuriyet Başsavcılığı’nca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 16:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Bulut IP: 78.174.12.xxx Tarih : 23.09.2009 16:45:23

Bir hırsız yakalanmış gayet iyi olmuş, yalnız bu hırsız herhalde bu işi gizli yapıyordu, insanların içinde çocukların küpelerini çalmıyordu.Ünye kaymakamlığına  seslenmek istiyorum , Ünyede şu okul arefesinde insanlar aşikare soyuluyor kimsenin gıkı çıkmıyor. nası mı; 20 biledin 30 ytl lik okul formaları 80 ytl den aşağı satılmıyor, birde imzalı sözleşme yapmışlar, kimse daha aşağı satmasın diye. Zaten dünyada tek Türkiyede olur vatandaşı soymanın sözleşmesi. Sevgili kaymakamım, sevgili milli eğitim müdürüm; bir çarşı pazar dolaşsanız da; halkın nasıl soyulduğuna şahit olsanız. Sayın milli eğitim müdürüm yok sa siz; bu edinilen fahiş kardan iskonto mu aldınız? Aldıysanız kaçta kaç alıyorsunuz? Neden 4 kişiden başkası bu formları satamıyor?  Bu halkın bu kadar enayi yerine konması sizce normal mi? MEBakanlığına da aynı şikayette bulunduk; ilgileneceklerini bildirdiler, ama; onlar ilgileninceye kadar iş işten geçmiş, kurbağanın gözü patlamış olacak"