18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜNYE - ORDU

Kutlu Doğum Haftası'nda konferans salonu doldu taştı

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçe müftülüğü organizasyonu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (ÖMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı "Günümüz Gençliği ve Ailenin Önemi " konulu bir konferans düzenlendi.

Belediye Sineması’nda gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansa, Ünye Kaymakamı Ali Bakoğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, ilçeye bağlı belde belediye başkanları, Samsun İl Müftüsü Osman Şahin, bazı resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İlçe Müfüsü Şakir Pinal’ın açılış konuşması yaptığı konferansta, aslen Ünyeli olan Samsun İl Müftüsü Osman Şahin de selamlama konuşması yaparak, kısaca haftanın önemine değindi. "Bu kocaman salonun dolması ve ayakta bile olsa pür dikkat söylenenleri dinleyenlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diyen Şahin, "Hayatımıza renk veren içimizdeki peygamber aşkı, sevgisi ve imanıdır" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan, Kur’an Okuma yarışmasında Türkiye birinciliği ve dünya ikinciliği bulunan OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hayrettin Öztürk, dinleyenlere önce Kur’an-ı Kerim okudu.

Aile hayatının toplum yapısında büyük önemine olduğunu belirten Yrd. Doç Dr. Hayrettin Öztürk, "Bozulan aile düzeni toplumu da olumsuz etkilemektedir. Aile hayatında olumsuzlukların yaşanmaması için karşılıklı anlayış, sevgi, saygı ve sabır ön pl0andadır. Özellikle evli çiftlerden isteğim, şu iki kelimeyi ’lütfen, teşekkür ederim’ sık sık tekrar etmeleridir" diye konuştu.
Günümüz gençliğini tehdit eden birçok unsurun bulunduğunu dile getiren Öztürk, "Özellikle Satanizm ve Siyonizm gençliğe zarar veren önemli etkenlerdir. Çocuklarımızı bunlardan uzak tutmak için onlara güzel ahlakı aşılamalıyız. Onları yetiştirirken sözlerden ziyade davranışlarımızla örnek olmalıyız. Çünkü hareketlerin sesi, sözlerin sesinden daha fazla çıkar" şeklinde konuştu.

Konferans sonunda günün anısına, İlçe Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun İl Müftüsü Osman Şahin ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu’na İlçe Müftüsü Şakir Pinal hediye paketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:50:53
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 17:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?