19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Ordu: Turizm elçileri Karadeniz'de

Ünye’de belediye tarafından misafir edilen ve iki gün süren gezi sırasında araştırmalarda da bulunan 13 Avrupa ülkesinden 34 öğrenci, bugün ilçeden memnun ayrıldı. Temsilciliğin 1996 yılından bu yana geleneksel hale getirerek gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi düşündüğü Yaz Üniversiteleri ile Avrupalı üniversite gençlerinin bir araya gelerek, kültürel kaynaşmanın yaşanması, bir dili ve kültürü yakından tanımaları ve üzerinde çalışmalar yapmaları amaçlanıyor.


Merkez ofisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde bulunan AEGEE Ankara Temsilciliği’ne üye 11 Türk öğrenci ile gezilerine devam eden yabancı uyruklu öğrencilerin Ünye’de en çok ilgisini çeken, karalahana sarmayı, cacık yapmayı ve yufka açmayı öğrenmeleri oldu.
Yaz Üniversitesi öğrencileri, Ünye’de gezileri sırasında Bakırcılar Arastası esnafı Bakırcı Mehmet ustanın el emeği bakır cezvelerde közde pişirilen Türk kahvesinin tadına hayran kaldılar. Öğrenciler, İlçenin Merkez Büyük Camii’ni gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler için akşam da temsili bir kına gezesi düzenlendi. Kına gecesinde yöre kıyafetleri giyen yabancı uyruklu öğrenciler, Türk gelenek ve göreneklerinin çok renkli ve güzel olduğunu ifade ettiler.


İki hafta sürecek olan Yaz Üniversitesi’nde Avrupalı öğrenciler, Ünye İlçesi’nin ardından sırası ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde gezi ve incelemelerde bulunarak Karadeniz Bölgesi’ni tanıma imkanı bulacak.

iha-ordu
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 15:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?