16
Mayıs
2024
Perşembe
ÜNYE - ORDU

OYAK'tan 17 ilde matematik yarışması

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Çimento Grubu'nun 2003 yılında başlattığı Liselerarası Matematik Yarışması'nın bu yıl 6.'sı düzenleneceği ve yarışmaya 17 il katılacağı belirtildi.

OYAK Ünye Çimento Genel Müdürü H. İlker Güner, düzenlediği basın toplantısında, yarışma hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Güner, yarışmaya katılan her okula bin 500 YTL yardım yapıldığını belirterek, "Amacımız matematiği gençlerimize benimsetmek, öğrencilerimizin çözüm üretme yeteneklerini geliştirmek, analitik ve hızlı düşünmelerini sağlamak, geleceğe hazırlamak, matematiğin önemini aşılamak, matematiğe ilgi duyan öğrencileri teşvik etmek, öğrenciler arası dayanışma ve okullar arası yarışma zemini oluşturmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlamak ve güç koşullarda bile başarılı olmalarını sağlamaktır" dedi.

Güner, yarışmaların gruba bağlı çimento fabrikalarının bulunduğu Ünye (Ordu), Adana, Bolu, Mardin ile şirketlerine bağlı tesisi bulunan Rize, diğer fabrikaların bulunduğu illere komşu olan Kahramanmaraş, Adapazarı ve Batman illerinde, OYAK Beton Düzce'de, ayrıca bu yarışmaya bu yıl yeni katılan OYAK kuruluşlarından Tukaş Manisa ve Balıkesir'de, Hektaş Şanlıurfa'da, Renault MAİS Tekirdağ'da, Erdemir Zonguldak'ta, İsdemir Hatay'da, Erdemir Madencilik Sivas'ta, Çelik Çekme Boru Kırıkkale'de olmak üzere toplam 17 ilde yapıldığını açıkladı.

İlk olarak 27 Ekim'de tüm illerde yapılacak yarışmayla il birincilerinin belirleneceği dile getiren Genel Müdür Güner, "Nisan ayında İstanbul'da yapılacak finallerle ise birinci belli olacak. Bu yarışmaya destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 15:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?