18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜNYE - ORDU

Sağlık taraması tam gaz devam

Ünye İlçesi Sağlık Grup Başkanlığı tarafından, geçtiğimiz ay içerisinde başlatılan sağlık taraması devam ediyor.

Daha önce İnkur Beldesi ve Aydıntepe Köyü’nde gerçekleştirilen sağlık taramasının ardından Yeşilkent Beldesi ile Yüceler ve Yiğitler Köyü’nde tarama yapıldı.

18 personelin görev yaptığı, uzman doktor, pratisyen hekim, sağlık memuru, ebe ve hemşireden oluşan 3 ayrı ekiple, bundan sonra da sağlık taramasının ilçe genelinde devam edeceği öğrenildi.

Yeşilkent Beldesi ve Yiğitler Köyü’nde gerçekleştirilen sağlık taramasında halk, genel muayeneden geçirildi. Göğüs hastalıkları taramasının da yapıldığı kontrollerde, kadın hastalıkları, gebe tespiti ve takibi konusunda tetkikler yapıldı.

Çocuk Hastalıklarına karşı önemler üzerinde durulduğu uygulama kapsamında Yüceler Köyü’nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri göz kusurları ve hastalıklarına karşı kontrol edildi.

Sağlık kontrollerinde vatandaşların, ortaya çıkan sağlık sorunlarını giderilmesinde sağlık ocaklarının yetersiz kaldığı durumlarda Ünye Devlet Hastanesi’ne müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Uygulamanın bundan sonra da imkanlar ölçüsünde devam edeceğini dile getiren Ünye Sağlık Gurup Başkanı Uzm. Dr. Ali Çoşkun, "Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek, yetişkinlerimize sağlıklı bir yaşam sunabilmek için bu uygulamayı başlattık. Sağlık ekibimizde görev yapan arkadaşlarımız sağlık sorunlarının gidilmesi konusunda hastalara gerekli ilaçları yazmalarının yanı sıra bundan sonra yapmaları gerekenler konusunda bazı uyarılarda bulunuyor" dedi.

Böyle bir uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını belirten belde ve köy sakinleri ise "Ayağımıza kadar gelen bu hizmete çok sevindik. Devletimizin bizleri unutmadığını bilmek, devletimizin gücünü hissetmek ve kamu görevlilerinin gösterdikleri ilgi bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra da bu tür hizmetlerin devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 17:12:28
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?