24
Mayıs
2024
Cuma
ÜNYE - ORDU

Sahiller çamur deryası oldu

Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan fırtına, Ordu’nun Ünye İlçesi’nde etkili oldu. Fırtına dolayısıyla oluşan dev dalgalar, sahil bandını çamura buladı. Gece saatlerinde hızını artıran rüzgarla birlikte yükselen dalgalar, kıyı şeridinde tahribata yol açtı.

Sahil bandına çıkan sular, geride çamur yığınları bıraktı. Küçük balıkçı kayığı sahipleri ise kıyıya çektikleri kayıklarını dalgalardan korumak için yaya yoluna çıkarmak zorunda kaldı.

Rüzgarın hızını kesmesiyle dalgalar alçalırken, suların çekilmesi sonrasında sahil bandında oluşan tahribat ortaya çıktı.

Sahil yaya yolundaki çamur birikintileri Ünye Belediyesi temizlik işçileri tarafından temizlenmeye başladı. Dalgaların oluşturduğu tahribatı görmek için sahile çıkan vatandaşlar, en son 1999 yılında böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, "Aklımıza ilk olarak Güney Asya’da yaşanan tsunami felaketi geliyor. Orada insanların içinde bulunduğu durumu, yaşadıklarını şimdi daha iyi anlıyoruz. Allah böyle felaketlerden tüm insanları korusun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 18:51:09
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?