28
Mayıs
2024
Salı
ÜNYE - ORDU

Selzedelere badana malzemesi

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yaşanan sel felaketinde evleri su ile dolan selzede vatandaşlara belediye tarafından badana malzemesi dağıtılıyor. 

İlçede 30 Haziran tarihinde yaşanan sel felaketinde birçok ev ve işyerini su basarken, özellikle Fevziçakmak, Bayramca Mahalleleri'nde bulunan evlerde su seviyesi 2 metreyi bulmuştu. Eşyaları kullanılamaz hale gelen sel mağdurlarına, evlerinde yaptıkları temizliği tamamlamalarının ardından Ünye Belediye Başkanlığı tarafından 25 kilogramlık kireç ile tutkal ve badana fırçası dağıtılmaya başlandı. 

Vatandaşlar bu dağıtımdan oldukça memnun kalırken, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, imkanları ölçüsünde halkın yanında olduklarını söyledi. Başkan Arpacıoğlu, açıklamasında, "Vatandaşımız yaşanan sel felaketi nedeni ile zor günler geçirdi, geçirmeye de devam ediyor. Belediye imkanlarını sel mağdurlarımızın emrine sunduk. Yaralar hızla sarılıyor ve inşallah kısa sürede, el birliği ile bu zor günleri anlatacağız" dedi. Arpacıoğlu ayrıca, su basan evlerde temizlik için normal zamanlara oranla daha fazla su tüketiminin olduğunu, ancak bu abonelerden Temmuz ayı su bedelleri alınmayacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 01:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?