16
Mayıs
2024
Perşembe
ÜNYE - ORDU

Ünye çevre yoluna start verildi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu'nun Ünye ilçesinde 74 milyon YTL'ye mal olacak 13.5 kilometre uzunluğunda ve 7 yılda bitirilecek çevre yolunun temelini attı. Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ile çok sayıda bürokrat, parti yöneticisi ve vatandaşın katıldığı temel atma töreninde muhalefeti eleştiren Bakan Özak, "Atatürk'ün talimatlarını AK Parti iktidarı yerine getiriyor" derken, Bakan Güler ise bir takım sadece eleştiri yapan, projesi olmayan muhalefete gülüp geçtiklerini söyledi.

Ünye Çevre Yolu'nun en kısa sürede bitirileceğini dile getiren Bakan Özak, duble yollar, batık bankalar, GSMH, KÖYDES, TOKİ, sivil havacılık, MB rezervleri konularına değinip, AK Parti iktidarının başarılarını anlattıktan sonra, "Siz parayı iyi yönetirseniz, yolsuzluğa izin vermezseniz Allah da size yardım ediyor, parada bereket oluşuyor. Ortaya güzel eserler çıkıyor. İktidarımızın 4.5 yılında 1 lira yolsuzluğumuz yok. Güven ortamı bozulmazsa inanıyorum ki AB'yi milli gelirde yakalayacak, hatta geçeceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "KÖYDES'le yolsuz ve susuz köy kalmayacak" dediğini ve bu yönde ülke genelinde seferberlik ilan edildiğini anlatan Bakan Özak, "Biz köyleri yolsuzluk ve susuzluktan kurtardık. 'Atatürkçüyüz' diyorlar. Atatürkçülük nedir? Atatürk 'Köylü milletin efendisidir' diyor. Bunu slogan haline getirip rey almak isteyenler şunu hiç düşünmedi mi 'yolu yok suyu yok bu nasıl efendilik?' Türkiye'de şimdi efendi köylü oluyor. Yolu da suyu da oluyor. Atatürk yine 'Nereye gittiysem benden yol ve mektep istediler' diyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok mektebi yapan hükümet hangisi? 110 bin derslikle Recep Tayyip Erdoğan'ın başında olduğu hükümet. En fazla yol hangi zamanda yapıldı, bizim zamanımızda. Köylerimiz internetle dünyaya açılıyor" diye konuştu.

Bakan Özak, "Allah nasip ederse seçimden sonra İstanbul'da 3. boğaz köprüsüne başlayacağız" dedikten sonra, İstanbul-İzmir ve Ankara-İzmir otoyollarını da 1 lira harcamadan 10 milyar dolara yaptıracaklarını kaydetti. Özak, Çinli, Japon, Fransız, İngiliz'in, her gün ya Karayolları ya DSİ ya da Enerji Bakanlığı'na geldiğini dile getirerek, "Yol, nükleer santral veya başka bir yatırım yapmak istiyorlar. Neden? Türkiye'ye güveniyorlar. Türkiye fırsatlar ülkesi. İnanılmaz bir kredibilite oluştu" açıklamasını yaptı.

Milliyetçilikten bahsedenlere milliyetçiliğin lafla olmayacağını hatırlatan Bakan Özak, şunları söyledi: "Milliyetçilik şudur; bayrak dalgalanacak. Şehitlerimize, Mustafa Kemal Atatürk'e minnet borçluyuz. Ama IMF'nin 24 milyar dolarlık alacağını 9 milyar dolara düşürebilirsen milliyetçiliktir. 2 sene sonra da borcunu sıfırlarsan, enflasyonu düşürürsen, vatandaşın cebinden çıkan azalırsa milliyetçi olursun. Esas milliyetçilik şudur; bizim Orhun Abideleri'nde anıtımız var. O anıta yolu yapmak bizim iktidarımıza nasip olmuştur. Gerçek Türk milliyetçiliği budur. Sırpların yıktığı o Mostar'daki köprüyü 40 milyon dolar harcayarak inşa edebilmektir milliyetçiliktir. Bunu bizim iktidarımız yaptı. Vatanseverlik budur. Başka şeylerde aramayalım. Özellikle Ulu Önder Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakta bize vermiş olduğu talimat; 'Askeri zaferleri ekonomik zaferlerle taçlandıracaksınız'dır. Her tarafa borcunuz var, memleketi işsizlikten kırmışsınız, ülke hareket edememiş, milliyetçilikten bahsediyorsunuz."

Artık Türkiye'nin dışarıda müthiş bir itibarı olduğunu, bu istikrar ve güvene mutlaka devam edilmesi gerektiğini de dile getiren Bakan Özak, "Bize İstiklal Savaşımız'ı kazandıran ruh, o azim ve kararlılığı, biz istikbal savaşımızda da ortaya koyarsak Türkiye'nin karşısında kimse duramaz. Biz bunun savaşını veriyoruz" ifadelerini kullandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler ise, kendilerinin lafla Orta Asya'dan, Orta Asya Türkleri'nden dil ucuyla bahsetmediklerini, "İki devlet bir millet ülküsü"yle hareket eden bir hükümet olduklarını vurguladı. Güler, "Orta Asya Türkleri ile yaptığımız projelerle geleceğe dönük önemli adımlar atarak birlikteliğimizi pekiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkmenistan ve Kazakistan'ın petrol ve doğalgazını borularla Karadeniz'e oradan da Ceyhan'a akıtmak üzere Samsun-Ceyhan projesini gerçekleştirdiklerine değinen Bakan Güler, şöyle devam etti: "Bu hükümetimiz karayolları, ulaştırma, su, KÖYDES de olduğu gibi dev projelere imza atacak kabiliyet ve güçte. Bunu Başbakanımız'ın liderliğinde gerçekleştiriyoruz. Biz takım ruhuyla çalışıyoruz. Bizim öyle kadromuz 11, 18, 36 kişilik değil 75 milyonluk bir takımız ve geleceğe sağlam adımlarla yürüyoruz. Ne söz veriyorsak yapıyoruz. Cumhuriyet tarihinde yapılanlarla yarışıyoruz. Bizden önceki hükümetleri saymıyoruz, sadece onlara teşekkür ediyoruz. Biz kendimizle, büyük projelerimizle yarışıyoruz. Daha iyilerini yapmak azim ve kararlılığındayız. Bir takım muhalefetin söylediklerine gülüp geçiyoruz. Hiçbir proje üretmiyorlar. Hiçbir çözüm önerileri yok. Sadece eleştiri yapıyorlar. Sadece laf. Halkımız mutlaka onlara çözüm önerilerini, projelerini sorsun. Bizden daha iyiyseler tercihlerini onlara kullansın. Değilse, bu çalışmaların devamını istiyor ve gelecekte Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en parlak dönemini görmek istiyorsanız yine tercih sizin. Devletin efendisi köylülerdir ve 'Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir.' Millete hakimiyetini kullanmayı çok görmemek lazım. Bu çile çekmiş milletin, hakimiyeti de kullanmaya hakkı vardır. Bir takım seçkinler bu milletin elinden hakkını alamaz. Demokrasi, hukuk, çağdaşlık bunu ister."

İki bakan ve beraberindekiler daha sonra çevre yolunun yapımı için butona basarak start verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 13:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?