19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Ünye Limanı lisansa sahip tek liman

Ünye Limanı'nın, Karadeniz Bölgesi'nde lisans almış limanlar içinde seperatör ve kimyasal arıtma tesisine sahip tek liman olduğu belirtildi.


Gerek limana yanaşan gerekse açıktan geçen gemilere hizmet vermek üzere Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ihalesi yapılarak 3 ay içinde kurulan katı atık ve kimyasal atık arıtma tesisi, Ünye Belediyesi'ne devredildi. Tesiste açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Karadeniz Bölgesi'nde böyle bir tesis ilk defa bizim limana kuruldu.

Bu da bizim doğaya ve çevreye ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. Çeşitli sebeplerden dolayı deniz kirliliğinin önlenmesi, ekolojik dengenin devamlılığı, doğal kaynakların korunması ve dolayısıyla insanların geleceği açısından büyük önem arz eden bir projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra gemilerdeki sintine suyu ile sulu slaç atıkları alınacak, seperatör vasıtasıyla yağ sudan ayrıştırılarak, ayrılan yağ daha sonra ek yakıt olarak kullanılmak üzere depolanacak, su ise kimyasal arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra deşarj edilecek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 19:11:36
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 19:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?