19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Ünyeli dedeler sitres atıyor

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 80'li yaşlarda bir grup dede, rüzgara dayanıklı malzemeler kullanarak farklı türde yaptıkları uçurtmaları sahil kenarında uçurarak stres attı.
Çocukluktan beri gelen arkadaşlıklarını en güzel şekilde sürdürdüklerini söyleyen dedeler uçurtma zevkini "Stres atıp tazeleniyoruz" şeklinde ifade etti. Çocukluklarında uçurtma yaparken kullandıkları malzemelerin rüzgara dayanmadığını ve uçurtmaları parçalanınca ağladıklarını söyleyen dedeler, "Teknoloji şimdi çok gelişti. İçerisinde farklı karışımlar olan kağıtlar üretiliyor. Malzemeleri yapıştırırken çocukluğumuzda yumurta akını unla karıştırıp yapışkan elde ederdik şimdi hazır iyi yapışkanlar var. Artık uçurtmalarımız eskisi kadar ağırda olmuyor ve daha kolay uçuyor" dedi.
Çocukluk günlerini yeniden yaşayabilmek için bu şekilde ara sıra bir araya geldiklerini belirten dedeler, "Şimdiki çocuklar kavgacı. Gençler kahve köşelerinde kendilerini heder ediyor. Bizim zamanımızda hep birlikte çok güzel şeyler yapardık, oyunlar oynardık. Dayanışma vardı. Ama şimdi maalesef sadece hayallerde var" diye konuştu.
Sahilde yürürken 80'li yaşlarda bir grubun uçurtma uçurduğunu gören Ünyeliler şaşkınlıklarını gizleyemezken, gökteki uçurtmaları seyre dalarak kendilerince stres atıp güzel havanın tadını çıkardı. Bazıları da ricada bulunarak uçurtma uçurmanın zevkini tattı. Farklı türde ve özelliklerde uçurtmalar yapmaya çalıştıklarını söyleyen dedelerin son harikası ise Jet adını verdikleri uzay mekiğini andıran kuyruksuz uçurtma oldu.
.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 21:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan VAROL IP: 195.245.227.xxx Tarih : 27.04.2006 14:47:47
DEDE"ler sizleri kutluyorum. Sosyal olmak için yaşadığınızı hissetirecek etkinliğin içinde olmalısınız. sizde öyle yapmışsınız. uçurtma imalatı hakkında söyledikleriniz tamamen doğru ama, yaşam tarzı, istekler farklı.Sizler bir hırka bir lokmaya tamam dediğiniz halde gençlerimiz buna rıza göstermemektedirler. şursuz istekleri ölçüsüz bir gençlik var ortada... saygılarımla...