19
Mayıs
2024
Pazar
ÜNYE - ORDU

Ünye'nin sorunları masaya yatırıldı...

Kaymakam Ali Bakoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nun açılış konuşmalarını yaptığı kurultayda konuşan Eğitim Komitesi Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, ilçede eğitim oranının yüksek olmasına rağmen yeterli eğitim imkanlarının olmadığını söyledi. Gür, "Ünye'nin eğitim alanında başarı oranı oldukça yüksek. Okuma yazma oranı ise yüzde 95. Eğitim de başarının bir göstergesi olan, üniversiteye öğrenci yerleştirmede Ordu 33. sırada. Ünye'nin en büyük eksikliğinin başında öğrenci yurdu gelmektedir" dedi.


Kurultayda sağlık komitesi adına konuşan Ünye Sevgi Vakfı (ÜNSEV) Başkanı Av. Ersoy Sağlam, sağlıkta sorunlar çıktığında doktorların suçlanmaması gerektiğini dile getirdi. Sağlam, "Hastaneleri eleştirmek yerine doktorlara destek olunmalıdır. Ünye Devlet Hastanesi'nin bugünkü hali içler acısı. Daha önce 5 genel cerrahın bulunduğu hastanede şimdi bir genel cerrah bulunuyor. Hastanede cihaz ve teknik ekipmanlar ve personel eksiği had safhada. Hastane eski binası tümüyle bakım ve onarımdan geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca Ünye SSK ve Sağlık Ocakları da aynı durumda. 1. No'lu Sağlık Ocağı'nın yükünü hafifletmek için Ünye'de 3. bir sağlık ocağının kurulması gerekmektedir" diye konuştu.


Kurultayda Kültür, Turizm ve Çevre Komitesi adına Yerel Tarih Grubu Dönem Başkanı Ahmet Kabayel de söz aldı. Ünye'nin sahip olduğu yerel kültür değerlerinin yeteri kadar bilinmediğini belirten Kabayel, "İlçenin genelindeki folklor, halk türküleri, destanlar, hikayeler ve söylenceler uzmanlar tarafından derlenmelidir. Ünye köylerine varana kadar tüm kültür değerleriyle ortaya çıkarılmalıdır. Elde edilecek en küçük bilgi Ünye'nin belleği, gelecek ile geçmiş arasındaki köprüsü olacaktır" şeklinde konuştu.


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise belediyelerin hizmet kapısı yerine iş kapısı görüldüğüne dikkat çekti. Başkan Arpacıoğlu, belediyelerin hizmet birimleri olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, "Bana en çok iş talebiyle geliniyor. Belediye sanki iş kapısı olarak görülüyor. Şimdi yeni belediye kanunu çıktı. Umarım en kısa sürede yürürlüğe girecektir. Bu yasa ile daha geniş kapsamlı hizmetler vereceğimize inanıyorum" açıklamasında bulundu.
Kurultayda ayrıca, Tarım ve Hayvancılık Komitesi adına Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Dindar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Tahsin Özbek, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ecevit'te birer konuşma yaparak ilçenin sorunlarını gündeme getirdiler.

iha-ordu
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 14:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?