30
Mayıs
2024
Perşembe
ÜNYE - ORDU

Ünye'nin yeni meydanı netleşiyor

Ünye Belediye Başkanlığı'nca ihalesi yapılan 'Cumhuriyet Meydanı Projesi' hayata geçiyor. 

120 günde tamamlanacak olan meydan projesinin afişlerinin yarından itibaren şehrin çeşitli yerlerindeki bilboardlara asılıp halkın merakını gidermiş olacaklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Şehrin en iyi kimliğini meydanları belirler. Bizler de Cumhuriyet Meydanı için yarışmalar düzenlememize rağmen kimliğimizi yansıtacak bir eser olmadığından yarışmanın galibi olmamıştı. 

Yine kendi mühendislerimizin çizdiği meydan projesini şimdi hayata geçiriyoruz. İhalesini geçtiğimiz günlerde yapmıştık. Meydanda bulunan trafo merkezini ve öğretmen evini kaldırıyoruz. Atatürk Anıtı'nı kaymakamlığımızın önüne getiriyoruz. En önemlisi de meydana araç girmeyecek, araçlar hükümet konağı arkasından geçiş yapacak. Meydanın aydınlatmasını da stadyumlardaki aydınlatmadan olacak ve meydan Ünye'ye ayrı bir görünüm kazandıracaktır" dedi. 

Şuandaki mevcut ağaçların kesilmeyeceğini belirten Başkan Arpacıoğlu, "Meydanımız toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş olacak. Mevcut ağaçları kesmediğimiz gibi, yeni ağaçlar da dikerek Karadeniz Bölgesi'nde iddialı bir meydanımız olmuş olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 16:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akkurt IP: 85.97.192.xxx Tarih : 3.05.2008 10:30:08

ünye guzel sehır kıymetını bıleleım basarılarızın devamını dılerım canı yurekten kutlarım_- seyın beledıye baskanım iyilik yap denıze at demısler