22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜNYE - ORDU

Ünye'ye yeni lise

Ordu'nun Ünye ilçesinde yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden düz lisenin 2. eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceği belirtildi.

AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri, eski İl Genel Meclis Üyesi Abdül Kafi Keskin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, yapımına 1 yıl önce başlanan liseyi gezdiler. 16 derslik, 3 laboratuvar, 1 kütüphane, çok amaçlı salonu, idare odaları ve dört kat ile hizmet verecek olan binanın şu anki mevcut lisenin yükünü hafifleteceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, "Amacımız, 2 bin 600 civarında öğrencisi bulunan mevcut lisenin yükünü hafifletmek. İsteyen öğrenciyi ikinci dönem buraya alacağız. Birde bu civarda oturan öğrencilerimiz zaten burayı tercih edecekler. Amacımız ikinci yarıda burada eğitim-öğretime başlamak. Şuan itibariyle çevre düzenlemesi ve bir iki ufak eksikler var. Onlar da tamamlandığında okulumuza geçebiliriz" dedi.

Okulun arsasının alınmasında ve inşaatına başlanmasında emeği bulunan eski İl Genel Meclis Üyesi Abdül Kafi Keskin ise, "Ordu ilinde 20'ye yakın okul inşaatı bitmek üzere. Bunlardan biri de bizim burada ki lise binamız. Ben ilimizin ÖSS'de başarısız oluşunu, okullarımızın fiziki durumuna ve Karadeniz'in coğrafi yapısına bağlıyorum. İşte böyle güzel okullar sayesinde Türkiye sıralamasındaki yerimiz artık alt sıralar değil, üst sıralar olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 23:04:43
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 14:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?