22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜNYE - ORDU

Üreticilere DGD bilgilendirmesi

Ordu'nun Ünye ilçesinde düzenlenen toplantıda üreticiler, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) konusunda bilgilendirildi. 

Belediye Kültür Sarayı'nda yapılan toplantıya İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen, Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Doğrudan Gelir Desteği konusunda çitçilere bilgi veren Yetkin Esen, "Doğruda Gelir Desteği alan çiftçilerin daha önce bu işlemleri yapmak için ilçe tarımdan almış oldukları evrakları muhtar ve ziraat odalarına götürüp imzalattıktan sonra bizlere getiriyorlardı.
 Şimdi biz, çiftçilerimizin fazla zamanları kaybolmasın ve gelgit yapmasınlar diye bu evrakları doğrudan muhtarlara devrettik. Bundan böyle çiftçilerimiz önce muhtar, ardından ziraat odası ve son olarak bu evrakı bize teslim etmiş olacaklar" dedi.
 
Çiftçilerin hayvancılığa teşviki için süt üretimini artırmak ve kooperatifçiliği geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Yetkin Esen, sütün litresini kooperatife verirlerse 55 Ykr, normal satarlarsa 30 Ykr. Faturalandırdıkları takdirde ise devletten geri alınmamak koşuluyla destek alacaklardır" diye konuştu.
Yetkin Esen, aşılama işlerinin bölgede tuttuğunu ve hayvanlarda hiçbir hastalığa rastlanmadığını, bunun karşılığında da Ordu ve Fatsa'da şap hastalığından dolayı hayvan pazarı kurulmazken, Ünye'de kurulduğunu sözlerine ekledi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 19:57:39
Güncelleme :30 Mart 2007 Cuma 12:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?