4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

RİZE’DE 4. SÜRGÜN ÇAY TARTIŞMASI

Ulusal Çay Konseyi, Türk çay kalitesine ve çay bahçelerine zarar verdiği gerekçesiyle sürdürülen 4. sürgün yaş çay alımlarının durdurulması yönünde Rize Valiliği’ni göreve çağırdı.


Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, 4. sürgün alımlarının sürdürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Vali Kasım Esen’in 4. sürgün alımlarının Türk çay kalitesine ve çay bahçelerine zarar verdiği görüşüne katıldıklarını belirterek Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda alımların durdurulması için Rize Valiliği'ni göreve çağırdı.


Bayramoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rize Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nün 27 Ağustos 2008 tarih ve 3590 sayılı yazısı yönetim kurulumuzca incelenmiş ve yazı içeriğinde bulunan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından karara bağlandığı bildirilen 'Yaş Çay Hasat Zamanının Başlamasını Mayıs ayının ilk haftası, yaş çay hasadının sona ermesinin Ekim ayı ortası olmasını' ifadesini aynen destekliyor, Valilik nezdinde Ekim ayı ortasını geçtikten sonra yapılacak sevk ve üretimlerin kontrol altına alınabilmesi için vakit kaybetmeksizin çalışmaların başlatılmasına ve bu konuda taviz verilmeksizin uygulama yapılmasına yönetim kurulumuzca ittifakla karar verilmiştir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?